Ekonomi

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Satış için ne kadar ücret öderim? soruları satış işlemleri sırasında sıklıkla sorulmaktadır.

İşte satış işlemlerine dair sorulan soruların detaylı yanıtları…

Tapu devri işlemlerini gerçekleştirmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Randevu Sistemi üzerinden ilk önce randevu alınmalıdır veya bunun dışında tapu için online randevu almayan kişiler Alo 181 numaralı hattı arayarak da randevu da oluşturabilir. Ev satış işlemlerine başlamak için tercih edilebilecek diğer yöntem de tapu dairelerinde bulunan size numara veren numaratörlerden sıranızı alıp işlemi başlatabilirsiniz.

SATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR? EV SATIŞINDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ev satmak için alıcı ve gayrimenkul sahibinin ibraz etmesi gereken farklı belgeler bulunur. İlgili belgeleri teslim edecek gayrimenkul sahibi ya da alıcının okuma yazma bilmemesi gibi bir durumda yanlarında kendileri ile aynı soyadını taşımayan iki şahit getirmeleri gerekir. Ev satarken gerekli evraklar da şunlardır:

Gayrimenkul Sahibinin Hazırlaması Gereken Evraklar bulunmaktadır. İşte o evraklara dair detaylar;

GAYRİMENKUL SAHİBİNİN HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR NELERDİR?

TAPU HARCI NEDİR? TAPU HARCI NE DEMEKTİR?

Tapu harcı nedir? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Tapu devir işlemleri sırasında alıcı ve gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu tapu harcı bedeli vardır böyle bir harç bulunmaktadır. Bu bedel gayrimenkulün beyan edilen yani bildirilen fiyat üzerinden hesaplanır. Tapu harcı nereye ödenir diye soruyorsanız da bu harç, ev satışının gerçekleştirildiği bölgenin vergi dairesine ödenebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı Tapu ve Kadastro Harcı Sorgulama ve Ödeme Ekranı üzerinden tapu harcını online olarak ödeme imkanı bulunmaktadır.

TOKİ ucuz konut başvurularını aman kaçırmayın! Son günlere girildi! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten yeni bir analiz! “Yükseliş arzusunda”

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!