02 / 05 / 2024

Savranoğlu Grup'un projesi İzmirpark AVM açılıyor!

Savranoğlu Grup'un projesi İzmirpark AVM açılıyor!

Savranoğlu Grup, Eşrefpaşa Yağhaneler'de 60 milyon dolara tamamladığı İzmirpark AVM'yi 23 Ocak'ta açıyor. Toplamda 500 kişiye iş imkanı sağlayacak AVM, sahip olduğu enerji verimlili sistemleri ile LEED Sertifikası'nı almaya aday.



İzmirpark'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Savraoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Savranoğlu, 32 bin metrekarelik alana kurulan ve 13 bin metrekare ticari alana sahip AVM'yi kendi öz kaynaklarıyla yaptıklarım ve ayda 500 bin ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. Bunlara ek olarak AVM'nin en önemli özelliklerinden birinin çevre dostu yeşil binalarla ilgili standartları belirleyen LEED sertifikası adayı olmasmı gösteren Savranoğlu, "İzmir Park 400 metrekarelik özel cam çatı tasarımı ile gün ışığının maksimum oranda alışveriş merkezine girmesine olanak veriyor. Bu sayede yüzde 50'ye yalan enerji tasarrufu sağlanacak. 


İlkbahar ve sonbaharda ise başka hiç bir enerjiye ihtiyacımız olmayacak. Bunun yatırım maliyetleri çok daha fazla ama sürdürülebilir bir yapı için bu maliyetleri göze alıp sistemi kurduk" dedi. 


15 milyon liralık ciro bekleniyor 


AVM Mağaza Kiralama Sorumlusu Şükrü Aslanyürek de, İzmirpark'da yıllık 15 milyon liralık bir ciro beklediklerini söyledi. İşyerlerinin yaklaşık yansım deri, hazır giyim ve moda firmalarının kiraladığını aktaran Aslan, yüzde 25'lik kısmın yeme içme geri kalanının da farklı sektörlerde hizmet vereceğini söyledi. 


İzmir Park 23 Ocak'ta, şubat tatili düşünülerek çocuklara ve gençlere yönelik aktivitelerle açılıyor. Açılışta Uçan Hollandalı Gemisi dünya turnesi kapsamında  İzmir  Park'a gelecek. Clown Art Sirk Korteji'nin gösterilerinin yanı sıra gün boyunca yürüyen kuklalar, canlı heykel gösterileri, maskotlar, palyaçolar ve müzik grupları gösterileri olacak. 



Dünya


Geri Dön