13 / 05 / 2024

Şebeke inşaatının bitmesinde taleplerin önemi büyük!

Şebeke inşaatının bitmesinde taleplerin önemi büyük!

Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Recep Ünveren, doğal gaz hatlarının yapımı ile dönüşüm Gümüşhane'de mali büyüklüğü 20 milyon dolarlık bir piyasa oluşturulacağını, yaklaşık 150 kişinin ise bu sektörde istihdam edileceğini söyledi



Ünveren, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, dağıtım lisans sınırları içinde yer alan Gümüşhane'de, ağustos ayı içinde Organize Sanayi ile Akçakale bölgesinde yüksek basınç iletim hattının imalatına başlanacağını belirtti. Toplamda 20 kilometre çelik, 80 kilometre ise polietilen hat yapılarak projenin tamamlanacağını ifade eden Ünveren, şöyle devam etti: "Şehre gaz arzını sağlayacak hatların yapımı ile birlikte doğal gaz dönüşüm ve tesisat alanında mali büyüklüğü 20 milyon dolar olan bir piyasa oluşacak ve yaklaşık 150 kişinin bu sektörde istihdam edilmesi sağlanacak. Doğal gazın çevreci ve ekonomik özelliğinin yanı sıra sürekli bir yakıt olması ve 24 saat işletme hizmetiyle diğer yakıtlara göre ciddi avantajlar sağlamaktadır. 2009 ve 2010 yılları kış ayında kullanıma başlanacak doğal gazın, Gümüşhane şehrinde kabul göreceği konusunda şüphe yoktur.

 

Amaçlarının yapacakları çalışmaları dahada hızlandırmak olduğunu söyleyen Ünveren, "Özellikle şehirdeki şebeke inşaatlarının daha kısa sürelerde tamamlanması noktasında vatandaş ve resmi kurumlardan gelecek talepler de ciddi ölçüde etkili olacaktır" dedi.

AA


Geri Dön