Ekonomi

Sebze fiyatlarında beklenmedik düşüş! Kilosu 5 TL’ye satılıyor! İşte detaylar!

Sebze fiyatlarında beklenmedik düşüş yaşanıyor. Ağustos ayı bolluğu ile geldi. İşte merak edilen detaylar!Tezgahın en pahalı ve en düşük fiyatlı ürünleri belli oldu

Kocaeli’de pazarlarda Ağustos ayı bolluğu yaşanıyor. Tezgahın en pahalı ve en düşük fiyatlı ürünleri belli oldu.

İşte Ağustos ayının tezgahlara getirdiği bolluklar!

Kocaeli pazarlarında Ağustos bereketi ile geldi. Tezgahların en pahalısı kuru bamya oldu ve kilosu 40 liradan alıcı buldu. Aynı şekilde 5 liraya kadar düşen şeftaliye de rağbet arttı. Ağustos ayına girilmesi ile birlikte pazarlarda ürün bolluğu yaşanıyor. Ürünün bol olması pazardaki fiyat etiketlerine de yansıdı. Şeftali 5 lira, üzüm 10 lira, armut 10 lira, domates 5 lira, patlıcan 5 lira, fasulye 12 lira, biber 10 lira, karpuzun kilosu 3 lira, kavunun kilosu 7 liradan alıcı buluyor. Pazarın en pahalı ürünü de 40 liradan satılan kuru bamya oldu ve kilosu da 5 liraya kadar düşen şeftaliye de ilgi yoğun oldu.

MARKETLERİN TEK AVANTAJI KART İLE ALIÇ VERİŞ YAPILMASIDIR”

Fiyatların marketlere oranla çok ucuz olduğunu söyleyen Pazarcı Esnafı Vahit Uz, “Burada şeftali 5 lira, markette 14 lira, üzüm 10 lira marketlerde ise 25 liraya satılıyor. Pazarda her şey çok ucuz vatandaşın alım gücü bulunuyor. Armut 10 lira, domates 5 lira, patlıcan 5 lira. Marketlerin tek farkı kart ile alışveriş yapılmasıdır. Vatandaş o yüzden marketlere gidiyor. Fiyatlar bizde yarıdan da aşağıdadır. İhracat olmadığı için bütün meyve ve sebzeler ucuz” şeklinde konuştu.

Meyve ve sebzenin en bol olduğu zamanlar olduğunu bundan dolayı fiyatların düşük olduğunu belirten Pazarcı esnafı Erdoğan Gül, “Domates 5 liradan başlayıp 15 liraya kadar yükseliyor. En pahalı olan pembe domates 15 lira. Salatalık 5 ile 7 lira arası değişiyor. Fasulye 12 lira civarında. Malların en bol olduğu zamandayız Eylül’e kadar fiyatlar ortalama bu şekilde gider. Eylülden sonra turfan da başlar biraz daha pahalı olabilir.  Şeftali 10-15 lira, üzüm yeni çıktı 15-20 lira arası, Armut 10-15 lira. Domates bir haftadır bollaştı” dedi.

Şimdiden alıp kenara atın! Pazartesi günü zam yolda! İşte detaylar!

Emekliler yaşadı zamların arkası kesilmiyor! Maaş artı 7 bin 500 TL ödenecek! İşte detaylar!

İŞKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Kamuya yüzlerce daimi işçi alınacak! İşte detaylar!