27 / 04 / 2024

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...



Konut fiyatları düşecek mi, konut fiyatları artacak mı, 2024 seçim sürecinde gayrimenkul piyasalarında konut fiyatları ne olacak? pek çok kişi bu soruların yanıtlarını araştırıyor.

Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin yaptığı açıklamada merak edilen soruların yanıtlarını verdi.

Yeni Mesaj'da yer alan habere göre yaptığı açıklamada 2023 yılı konut piyasasının durağan seyrettiğini, yıllık bazda 2023 yılı itibarıyla konut satışlarında yüzde 17,5'lik bir azalmanın meydana geldiğini dile getiren Yasin Bilgin şunlar söyledi: "Açıklanan bu oran gerçekten ciddi bir oran. Hiç mi konuta ihtiyaç yoktu? Elbette ki vardı. Şu an hiç olmadığı kadar konuta ihtiyaç var ama 2023'te kredi imkânlarının kısıtlı olması sebebiyle söz konusu bu süreç biraz durağan geçti ve maalesef bu sürecin son çeyreğinde özellikle satıcı piyasasında talep edilen ve beklenilen fiyatlar maalesef gerçekleşmedi" diye konuştu.

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin sözlerine şu şekilde devam etti: "Peki yaşanan bu konut fiyatları düşüyor mu demek? Kesinlikle hayır. Şu anda dolar kuru 30 liranın üzerinde. 2024'ün ilk çeyreği itibarıyla bir seçim sürecinin içerisindeyiz. Peki, seçim sürecinde konut piyasası nasıl seyreder? Elbette iyi seyreder, rakamlar düzgün bir şekilde tutulmaya çalışılır ve muhtemelen de bu süreçte de yine bu şekilde işleyecek. Peki, seçimden sonra ne olacak, hepimiz bunu büyük bir merakla bekliyoruz ama aslında çok da şaşırmayacağım şeyler olacak.

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI

Açıklamasında "Bugün ben bir ev almak istiyorum. Benim bir ev almaya ihtiyacım var diyorsan eğer şu anda senin ev almanın tam zamanı." diyen Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Neden mi, çünkü bugün hiçbir zaman yapamayacağın bir pazarlık potansiyeli bulunuyor yani burada da 10 TL'lik bir malı 1 TL'ye almaktan bahsetmiyorum. Bugün bir malın piyasa değeri 10 TL şeklinde bunu belki 9.5'a belki 9.3'e alma potansiyeli bulunuyor ve bu aradaki rakam totale bakıldığı zaman küçük gibi görünse de gerçekten büyük rakamlar ve değerli rakamlar" 

 

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ev sahibi '16 aydır kira ödemiyor' demişti, Fenomen yazar Pucca'dan cevap geldi!

Emekliler pür dikkat bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor! Emekliye 6 bin TL ikramiye mi geliyor!


Geri Dön