27 / 04 / 2024

Emekliler pür dikkat bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor! Emekliye 6 bin TL ikramiye mi geliyor!

Emekliler pür dikkat bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor! Emekliye 6 bin TL ikramiye mi geliyor!

Emeklilerin 2024 yılında alacağı zamlar duyuruldu. Bu süreçte en düşük emekli maaşı 10 bin lira olurken, 6-7 Şubat’ta zam farkının hesaplara geçmesi ile beraber emekliler yüzde 49,25 oranındaki zamlı maaşlarını aldılar. Şimdi sırada emekli ikramiyesi var!



Emekliye 6 bin TL ikramiye verilebilir. Emekli bayram ikramiyesi zammı konusu kulislerde nasıl konuşuluyor? SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı zam oranları belirlendi. Sırada Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'ndan verilecek olan ikramiyelerde. Emekliler 2 bin TL olan bu ücretlerin artırılmasını beklerken gelecek zam oranı da kulislerde konuşulmaya başlandı. 

Emeklilere 2018 senesinden bu yana senede ki kez, Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyesine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklinin bayram ikramiyesiyle ilgili çalışma yapıldığını açıklamış ve zam sinyali vermişti. Bakan Işıkhan konu hakkında bir soruya verdiği cevapta;  Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim dedi. 

Emekliler pür dikkat bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor! Emekliye 6 bin TL ikramiye mi geliyor!

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ekonomim.com'daki habere göre kulislerde emekli ikramiyesi için farklı seçenekler konuşulurken, ekonomist Turgay Bozoğlu aldığı duyumu paylaştı.

Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada Bozoğlu, "Bayram ikramiyelerinin artırılmasına ihtimal veriyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: “İhtimal veriyorum. Seçim var da 2018'de yapılmıştı biliyorsunuz emekli ikramiyesi. Bugün o günkü düzeyini korumak için 5 bin 500 lira olmalıydı.”

Emekli ikramiyesini 5 bin lira yapacaklarını düşünmediğini kaydeden Bozoğlu, "3 bin TL gibi bir rakam duydum ben. Umarım öyle yaparlar. Emekliler gerçekten yaşam savaşı veriyorlar. Burada bir şeyleri düzeltme imkanı olur” dedi. Emekli ikramiyeleri 3 bin Türk Lirası olduğu zaman bu sene 6 bin liralık bir ödeme almış olacaklar. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Dolayısı ile  bayram ikramiyesi ödemeleri 1-7 Nisan arasında ödenecek. Buna göre Meclis düzenlemesinin de mart ayında bitirilip  yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması lazımdır.

Kurban Bayramı  15 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayacak olup  19 Haziran Çarşamba günü  bitecektir,  15 Haziran yarım gün tatil olacak ve toplam Kurban Bayramı tatili ise 4,5 gündür.  Bundan dolayı ödemeler bayramdan önceki 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. 

Emekli ikramiyesiyle 6 yıl önce 2 araba ya da 1 ev alınıyordu: Şimdi ise ancak yarım araba alınabiliyor!

Emekliye 5 bin TL ikramiye müjdesi! 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara Aralık ayında mı yatırılacak?

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması: 5 bin TL'lik ikramiyeyi alamayacak olan var mı? SON DAKİKA!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön