14 / 05 / 2024

Seçim öncesi piyasalar sakin! Piyasalar 27 Nisan Perşembe gününe kilitlendi!

Seçim öncesi piyasalar sakin! Piyasalar 27 Nisan Perşembe gününe kilitlendi!

Seçim öncesi piyasalarda sakin bir hava gözleniyor. Dolar ve euro haftaya sakin bir başlangıç yaparken, borsa yükseliş ile başladı. Piyasalarda gözler 27 Nisan Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası’nın faiz kararında.



DÖVİZ TALEBİ ARTIYOR

Seçim öncesi piyasalar sakin! Piyasalar 27 Nisan Perşembe gününe kilitlendi!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasalarda döviz talebinin de arttığı gözleniyor. Merkez Bankası’nın ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) döviz kurlarını ve döviz talebini frenlemeye yönelik aldığı çeşitli kararlar sonucu döviz talebinin bankalardan Kapalıçarşı'ya kaydığı belirtiliyor.

İşletmelerin bankalardan döviz talep ederken belirli şartlar aranırken, Kapalıçarşı'da hızlıca fiziki dolar talebinde bulunabilmesinin banka kurları ile Kapalıçarşı arasındaki döviz makasını iyice artırdığı kaydedildi.

Bu hafta yurt dışında Euro bölgesinde ve ABD'de imalat sanayi verileri yakından takip edilecek. Perşembe günü saat 14.00'de açıklanacak Merkez Bankası’nın faiz kararı bekleniyor. Aynı gün ABD ekonomisinin birinci çeyrek büyüme rakamları belli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön