10 / 05 / 2024

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…



KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM ŞART!

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Analistler seçim belirsizliğinin ortadan kalmasıyla piyasalardaki oynaklığın ortadan kalkmasını beklerken, para politikalarında nasıl bir yol izleneceği ise merak ediliyor. Ekonomistlere göre, seçimleri kim kazanırsa kazansın, para politikalarında köklü bir değişim şart görünüyor.

Haberde, 10 Mart'ta sandık başına gidileceğinin resmen duyurulmasından bu yana Türk Lirası’nın dolar karşısında yüzde 4'ten fazla değer yitirdiği belirtildi. Piyasalarda dövize erişimin giderek zorlaşması nedeniyle vatandaşların seçimden sonra bir döviz şoku yaşanacağından endişe duyduğunu, bu nedenle Kapalıçarşı'daki döviz talebinin arttığı kaydedildi. Öte yandan; Kapalıçarşı’daki döviz kurları ile bankalar arası döviz kurları arasındaki makasın da giderek açıldığına dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön