Ekonomi

SED yardımı yatan iller 2023! SED yardımı ne zaman yatacak? SED Ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak?

SED Ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair sorgulamalar devam ediyor. İşte SED yardımına dair detaylar!Ocak ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte Sosyal ve Ekonomik Destek ödeme takviminin ne zaman açıklanacağı bekleniyor

SED yardımı Ocak 2023 ödeme takvimi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ocak ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte Sosyal ve Ekonomik Destek ödeme takviminin ne zaman açıklanacağı bekleniyor. Peki “SED yardımı ne zaman yatacak? SED Ocak ayı ödemeleri ne zaman yatacak?” İşte Sosyal ve Ekonomik Desteğine dair merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ile ilgili araştırmalar hızlandı. SED Ocak ayı ödeme takvimi gündemde yer almaktadır. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak yapılmaktadır.

OCAK AYI SED YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

SED yardımın kimlere yapıldığı vatandaşlar arasında merak edilmektedir. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak ödeniyor. Ama 2023 Ocak ayı SED ödeme tarihi ve takvimine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu konu ile ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

SED DESTEK HİZMETİ NEDİR? SED NE ANLAMA GELİYOR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede bile sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli duruma gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemine verilen isimdir.

AİLE DESTEK PAKETİ NE KADAR OLDU?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası artıp artmayacağı merakla araştırılıyor. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL ile 1250 TL olarak güncelleme yapıldı.

Aile Destek Programı ödemeleri, kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanmaktadır. Gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir.

450 TL ve altı olan vatandaşlar; 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri 911,15 TL ve altı olan vatandaşlar; 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri 1372,30 TL ve altı olan vatandaşlar; 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri 1833,45 TL'den az olan vatandaşlar; 850 TL alacak.

Emekliler soruyor! SGK emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Akbank’tan 20,000 TL’ye kadar faizsiz destek! Başvurmayan başını taşlara vurur!