Ekonomi

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 11 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yatan iller vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte 11 ocak evde bakım maaşı yatan iller!Peki “Evde bakım maaşı yattı mı, Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak?” İşte ayrıntılar…

Ocak ayı evde bakım aylığının ne zaman yatacağı ocak ayı ortalarına doğru merak edilmeye başlandı. Peki “Evde bakım maaşı yattı mı, Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak?” İşte ayrıntılar…

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, ocak ödemeleri bekliyor. Evde bakım maaşı beklenirken de "Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?" soruları yanıtlarını arıyor.

Peki, evde bakım maaşı ocak ayının kaçında yatacak? İşte, 2023 ocak evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulamaya dair merak edilenler…

Evde bakım maaşı ocak ayı ile birlikte araştırılan gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Asgari ücret yapılan zamla birlikte net 8,506 liraya yükseldi. Asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok kalemde de değişiklikler de meydana geldi. Bu bağlamda en çok merak edilenlerden konulardan biri de evde bakım parası oldu. Peki, evde bakım maaşı ne zaman hesaplara geçecek? 2023 ocak evde bakım maaşı yatan iller listesi!

EVDE BAKIM MAAŞI OCAK NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı yatan iller listesine dair henüz kesin bir bilgi verilmedi. Evde bakım parası ocak ayı her ay olduğu gibi ayın 15'inde yatmaya başlayacağı öngörülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU?

Asgari ücret 8 bin 506 TL olarak açıklandı. 2022 yılında Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyordu. 2023 yılında Evde bakım maaşı ücretlerine yüzde 30 oranında zam uygulandı.  Yeni evde bakım maaşı ücreti 4.337 TL olduğu duyuruldu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulamayı TC kimlik numaranız ile e-Devlet sistemi üzerinden şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Karşınıza çıkacak olan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

Ocak maaş farkı ne kadar? 2023 maaş farkları ne zaman yatacak? Emekli farkları ne zaman ödenecek 2023?

2023 emeklilik primleri sil baştan! 2023 Bağ-Kur primi ne kadar oldu? Hesaplar değişti!