30 / 04 / 2024

Sedat Bakıcı kimdir?

Sedat Bakıcı kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı kimdir? Sedat Bakıcı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Sedat Bakıcı, ne zamandan beri, Harita Dairesi Başkanı olarak hizmet veriyor?



Sedat Bakıcı kimdir?

1967 Yılında Eskişehir'de doğmuş olan Sedat BAKICI, 1984 yılında Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi-Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği (Geomatık) bölümünden mezun oldu.


Ocak-1989’da  Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Teksif Nirengi Şubesinde Mühendis olarak göreve başlayan Sedat BAKICI, 1990-1991 yıllarında Stuttgart Üniversitesinde Fotogrametrı konusunda Uzmanlık Eğitimi aldı. Dönüşünden itibaren TKGM’ de Fotogrametrik Harita Üretimi Projelerinde Sistem Mühendisi olarak çalıştı.


Ağustos-2004’de Fotogrametri ve Geodezi (Harita) Dairesi Başkanı olarak atanan Sedat BAKICI, idareciliği sırasında Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS), Türkiye Ulusal Sabit GPS Ağı (TUSAGA-Aktif), Harita Bilgi Bankası, Ulusal Ortofoto Üretimi & Web Servisleri  Projelerini yönetti.


2007 yılı Milli Güvenlik Akademisi mezunu olan Sedat BAKICI'nın mesleği ile ilgili konularda çalışma arkadaşları ile birlikte ellinin üzerinde ulusal ve 16 yurtdışı sunum ve bildirileri bulunmaktadır.


Evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir.






Geri Dön