09 / 05 / 2024

Sedat Karakütük: Körfezli yatırımcı referandumu bekliyor!

Sedat Karakütük: Körfezli yatırımcı referandumu bekliyor!

Nivo İstanbul Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sedat Karakütük, emlakkulisi.com sektör buluşmalarında konut sektörüne ilişkin sorunlar ve beklentiler hakkında konuştu...




Nivo İstanbul Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sedat Karakütük,  kira çarpanlarının 300 ay civarında olduğunu ve herkesin Anayayasa değişikliği referandumunu beklediğini söyledi.


Herkesin beklentisinin Körfezli yatırımcılar olduğunu dile getiren Sedat Karakütük, Körfezli yatırımcının da referandumdan beklentisi olduğuna dikkat çekti.



Nivo İstanbul Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sedat Karakütük'ün açıklaması şu şekilde;


"Genel anlamda baktığımız zaman kira çarpanları 300 ay civarında. Ispartakule'de de projesine göre değişiyor. Avrupa Konutları, Bizim Evler,  Ağaoğlu gibi sitelerde ortalama 300 ay civarına geliyor genel anlamda. Ispartakule de, Halkalı bölgesi gibi kendi içerisinde yoğrulan bir bölge aslında. O bölgeyi tercih etmesinin sebebi insanların biraz da o bölgeye iş yerlerinin yakın olmasından kaynaklanıyor. Aslında büyük bir çile bu TEM otoyoluna bağlantı olsun, biz de her gün çekiyoruz. Bağlantı yollarının sıkıntılarını insanlar çekiyor ama bir taraftan da umut ediyor o tarafın sıkıntılarının çözüleceğine. Yeni bir bölge olduğu için bir taraftan da kendi kendine baltalamaya gidebilecek bir bölge diye düşünüyorum. Çünkü çok fazla arazi var. Çok fazla yeni konut projesi var.


Ispartakule de kendi içerisindeki müşterilere talep eden bir bölge olarak düşünüyorum. Proje anlamında da Şubat sonu itibariyle ufak bir hareketlenme başladı. Bizim biliyorsunuz iki tane projemiz var şuanda sattığımız. Hem Basın Ekspres'te hem Ataköy bölgesinde.  Ataköy bölgesi biraz daha farklı bir bölge. VIP bir bölge. Ama rekabet anlamında çok fazla üretim olduğu için İstanbul'da biraz talebin artması gerekiyor. Ama o da herkesin beklentisi olan kısım Ortadoğu. Hepimiz referandumu bekliyoruz. İnsanları aradığınız zaman referandumdan bir beklentisi olduğunu söylüyorlar. Şuan herkes frene basmış bekliyor. 


Suudi Arabistan, referanduma odaklanmış bir şekilde lanse ediliyor. Ben referandumdan sonra artacağını düşünüyorum."




Geri Dön