30 / 04 / 2024

Sedat Peker: Arsamı devlete 20 milyon dolara sattım!

Sedat Peker: Arsamı devlete 20 milyon dolara sattım!

Sedat Peker, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 1. Ergenekon davasında, "Kartalda bir arsam vardı. 1.5 milyon dolar değerindeydi. Şu anda oraya Kartal Adliyesi kuruldu. 1.5 milyona satamadığım arsayı 20 milyon dolara sattım dedi



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 1. Ergenekon davasının dünkü 202nci duruşmasında tutuklu sanık Boğaç Kaan Murathanın çarpraz sorgusu yapıldı.

Mahkeme heyeti üyesi Sedat Sami Haşıloğlu, Olgun Pekerin işkence gördüğü için çocuk yapma yetisini yitirdiğini söylüyorsunuz, ama 2 yaşında çocuğu var. Sürekli olarak neden bu konuyu dile getiriyorsunuz diye sordu. Murathan, 2004teki olaylar sorulduğu için dile getirdim, tedavi gördükten sonra çocuk yapma yetisini geri kazanmıştır yanıtını verdi. Haşıloğlunun, Sedat Pekerin milyarlarca dolar serveti var mı sorusu üzerine Murathan, Bahsedilen ciddi bir para. Bunun saklanabileceğini düşünmüyorum dedi.

Tutuklu sanık Bedirhan Şinal, Polisteki belgelerde Sedat Pekerin, 2-3 milyar doları olduğunu gördüm. Bu parayı yanındaki adamlara şirket kurarak, borsaya, kulüplere aktardı. Adamlarını kulüplerin başına geçirdi. Sivassporun başına diye konuştu. Duruşmada söz alan Peker, Şinalın iddiasına ilişkin şunları söyledi: Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. 3 milyar dolar büyük para. Ben de ekonomik olarak zor bir süreç yaşadım. Cezaevindeyken eşimin dostumun parasıyla geçindim. Kartalda bir arsam vardı. 1.5 milyon dolar değerindeydi. Şu anda oraya Kartal Adliyesi kuruldu. 1.5 milyona satamadığım arsayı 20 milyon dolara sattım.

HÜRRİYET

 


Geri Dön