03 / 05 / 2024

Sefa Demirbaş: Kurtköy'de arz fazlası değil, konut açığı var!

Sefa Demirbaş: Kurtköy'de arz fazlası değil, konut açığı var!

İki genç girişimci Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş'ın birlikteliğiyle kurulan Erguvan Demirbaş Konut İnşaat AŞ, W Bahçe Kurtköy'ün ardından ikinci projeye de aynı bölgede başlıyor...




Erguvan Demirbaş Konut inşaat AŞ, W Bahçe Kurtköy'ün ardından, yeni projesine de Kurtköy'de başlıyor. Şirketin hedefinde Teknopark için gelecek 30 bin beyaz yakalı var. 


Kurtköy'ün merkezindeki 136 konutluk W Bahçe'de satışları tamamlayan şirketin loft konseptindeki yeni projesi eylülde satışa sunulacak. 


Erguvan Demirbaş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Maraşlı, Kurtköy'ü tercih etmelerinin en önemli nedeninin bölgenin gelişme potansiyeli olduğunu ifade ederek, çevredeki yatırımları şöyle anlattı: "Kurtköy'de etaplar halinde 7 yıllık sürede tamamı faaliyete geçecek Teknopark'ta ilk yıl 2 bin, 10 yıl içinde ise 30 bin beyaz yakalı çalışacak. Bölgeye değer katan bir değer yatırım da TurkishTechııic'in Havacılık Bakım Onarını ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) projesi olacak. HABOM, Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin havayolları bakım-onarım üssü haline gelecek. Burada da binlerce beyaz ve mavi yakalı çalışan istihdam edilecek. Bölgeye gelecek bu yeni kitle için yeterince ev yok." 


 Sefa Demirbaş Emre Maraşlı Alım amacı değişti Emre Maraşlı bölgede konut alıcılarının profilinin değiştiğini de belirterek, "Kurtköy konut alıcısı açısından ağırlıklı olarak yatırımcıların alım yaptığı bir bölgeydi. Konut alanların yaklaşık yüzde 20'si oturum amaçlı konut alırken, yüzde 80'i yatırım amaçlı alım yapıyordu. Bu durum bugün için yüzde 50- 50 şeklinde değişti" dedi. 

2 bin konut yapıldı 


Erguvan Demirbaş Konut İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Demirbaş Kurtköy'de arz fazlası değil, konut açığı bulunduğunu belirterek, "Kurtköy'de konsept projelerde yer alan konut sayısı 2 bin civarında. Yeni yatırımlarla on binlerce beyaz ve mavi yakalının çalışacağı Kurtköy'de nitelikli konut ihtiyacı var" diye konuştu


Akşam/Şenay BÜYÜKKÖŞDERE


Geri Dön