02 / 05 / 2024

Segment İnşaat ile birlikte Apartımanlar geri geliyor!

Segment İnşaat ile birlikte Apartımanlar geri geliyor!

İstanbul’un geçmiş ve geleceğinin kesiştiği ve her yönüyle birikim arz eden semtlerinde yıllardır hayata meyan okuyan apartımanları, Segment İnşaat’ın çalışmalarıyla yeniden diriliyor



Gayrimenkul konusunda özgün projeler geliştiren Segment İnşaat, geliştirdiği “Apartıman” konsepti ile Beyoğlu, Galata, Tünel, Nişantaşı, Maçka ve Beşiktaş gibi İstanbul’un merkezi semtlerindeki tasarım yönü güçlü ve modern hayatın ihtiyaçlarını dikkate alan binalarda farklı bir yaşam tarzı kuruyor.
 
Yaşanmışlık duygusu hakim
İstanbul’un merkezi noktalarında hem eski yapıların restorasyonu, hem de yeni inşaatlar gerçekleştiren Segment İnşaat, konut ve ofis fonksiyonlarına yönelik bina projelerini ‘apartıman’ üst başlığı altında hayata geçiriyor. 1900’lerin başında Gümüşsuyu, Maçka, Nişantaşı gibi yaşanmışlık hissini güçlendiren semtlerde yapılan birçok bina, Türkçe ile uyum sağlanması için ‘apartıman’ olarak adlandırıldı. Bu binaların gerek mimari tipolojisi gerekse içindeki hayatlarıyla dönemlerinin simgesi haline geldiğinin altını çizen Segment İnşaat’ın kurucusu Serdar Garan, “Geliştirdiğimiz ‘Apartıman’ konseptini kentin ulaşımını, sosyal olanaklarını, binanın güvenliğini ve farklı hizmetlerini konforla beraber sunan gayrimenkul projeleri olarak tanımlıyoruz. Projelerin her birisinin ayrı bir hikayesi var. Bulundukları lokasyonda konumları, hikayeleri, mekan kurguları ve sıra dışı mimarileri ile nirengi noktası halindeler” diye konuştu.

Geçmişle bugünkü ihtiyaçları kesiştiriyor
Kent dokusunun içinde yer alan bu çağdaş yapılarda,  tüm ihtiyaçları günümüzün gerektirdiği modern koşullarla ve maksimum seviyede sağladıklarının altını çizen Garan, “Bir ikamet alanı yaratmanın ötesinde güçlü hedeflerimiz var.  Geçmişimizden bu yana hayatımızda önemli bir payı olan apartman kavramını çağdaş bir formda ancak duygularını yitirmemiş, estetik ve fonksiyonel bir şekilde yorumladık” şeknlinde konuştu.

Segment İnşaatın ‘Apartıman konseptli’ ilk projesi, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki, tarihi Şimal Merdivenleri’nin hemen üzerinde yer alıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na ve Pera Palas Otelleri’ne olan komşuluğuyla öne çıkan yapıdan; tarihi yarım ada ve Haliç seyredilebiliyor.
Milliyet 


Geri Dön