13 / 05 / 2024

Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

 Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

AFAD başkanı deprem bölgesinden tahliye edilen ya da kendi imkanıyla şehir değiştiren depremzedelerle ilgili iki önemli konuya açıklık getirdi.



Tahliye ile ilgili olarak 10 ilde vatandaşların başvuracakları tahliye merkezlerinin oluşturulduğunu kaydeden Seçer, vatandaşların kendi imkanları ile kendi imkanları yoksa jandarma organizasyonundaki tahliye merkezlerinde  hazırlanacağı uygun vasıtalar ile tahliye imkanlarına sahip olduklarını kaydetti. Her ilde farklı olasılıklar ile vatandaşları göndermeye çalıştıklarını kaydeden Sezer, vatandaşların öncelikle tahliye merkezine giderek bildirimde bulunmalarının gerektiğini bildirimden sonra kendilerinin isim ve kimlik numaralarının sisteme girildiğini ve hangi ilde, hangi konaklama merkezine gideceklerinin, diğer tarafta gidecekleri illerde hazırlanan barınma merkezi komisyonlarının masasına düştığını kaydetti.

BELGE İSTENMİYOR BİLDİRİM GEREKİYOR

Böylelikle vatandaşların gittiklerinde hiçbir mağduriyet yaşamadan önceden hazırlanan barınma merkezlerinde konaklama imkanına kavuştuklarını kaydeden Sezer, "Bu bildiri dışında bundan habersiz olarak giden vatandaşlarımız var, bunların da yine valiliklerde oluşturduğumuz komisyonlara müracaatları durumunda ikametleri kontrol edilerek kendilerine uygun barınma sunulmaktadır. Vatandaşlarımızdan, afetzede olduklarına dair, 'depremzede bilgi kartı' isteniyor gibi değişik değerlendirmeler var, biz herhangi bir belge istemiyoruz" ifadesini kullandı

Depremzedelerin gittikleri illerde ikametleri sorgulanarak, onlara uygun barınma sağlandığını kaydeden Sezer, "İllerinde tahliye noktalarına gitmelerini şunun için istiyoruz, herhangi bir mağduriyet yaşamasınlar, gittikleri illerde kendileri karşılansın, uygun imkanlar ile misafir edilsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Depremzedelerin gidecekleri il sayısının 8 ile başlayıp kapasitenin giderek artırıldığını ifade eden Sezer, "'Biz herhangi belge istemiyoruz.' Vatandaşlarımız bulundukları illerdeki tahliye yerlerine bildirimde bulunmaları kendileri açısından kolaylaştırıcı bir işlem olacaktır" ifadelerini kullandı.

"DEPREMZEDELERE VERİLECEK İMKANLAR BAKİDİR"

Sezer, il değiştiren depremzedelerin hak kaybına uğramayacağını belirterek, tahliye edilen ya da kendi imkanları ile şehir değiştiren depremzedelerin herhangi bir hak kaybına uğramayacağını kaydetti. Sezer, bununla ilgili olarak müracaat etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Afetzedelere verilecek tüm devletimizin imkanları bakidir. Lütfen bizlerden gelecek resmi açıklamalar dışındaki açıklamalara itibar edilmesin, biz vatandaşlarımızın hiçbir yerde mağdur edilmesini istemiyoruz" diye konuştu.


Geri Dön