06 / 05 / 2024

Şehir hastaneleri akıllanacak!

Şehir hastaneleri akıllanacak!

Hastane binaları "akıllı bina" özellikleri taşıyacak. Enerji verimliliğine göre dizayn edilen hastanelerde deprem izolaörü de bulunacak. Tetkik ve işlemlerden çıktı alınmayacak, raporlar dijital ortamda oluşturlup saklanacak. 



ŞEHİR hastaneleri ‘akıllı’ olacak. Hem hastane binalarında verimliliğe özen gösterilecek hem de hastaların tetkik ve işlemlerine ait raporlar dijital ortamda oluşturulup saklanacak. Yıl içinde tamamı faaliyete geçecek olan şehir hastaneleri, sadece vatandaşlara sağlık hizmeti vermek ve Türkiye’nin bu alandaki üstünlüğünü ortaya koymakla kalmayacak, aynı zamanda yeni nesil teknolojilerle güvenlik ve maliyet alanlarında da örnek teşkil edecek.

ÜSTDÜZEYDEVERİMLİLİK

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; Şehir hastaneleri binaları bu kapsamda ‘akıllı bina’ formatında tasarlanıyor. Binalarda deprem izolatörü bulunacak. Öte yandan hasta ya da organ taşıyan helikopterlerin iniş yapabilmesi için helikopter pisti bulunacak. Binalarda ısı ve elektrik enerjisi anlamında verimliliği üst düzeye taşıyan teknolojiler devreye konacak. Yeni sistem hastanelerde kağıt ve kırtasiye işlemleri de minimumda tutulacak. Hastalara ait rapor ve tetkiklere ait sonuçlar dijital ortamda oluşturulup saklanacak. Böylece gereksiz evrak işlemleri ve kağıt israfının da önüne geçilmiş olacak. Sağlık Bakam Ahmet Demircan da, sağlıkta 15 yılda büyük mesafeler alındığını, vatandaşın memnuniyetinin yüzde 40’lardan yüzde 75’lere ulaştığım söyledi.

Avrupa takip ediyor

ADANA il Sağlık Müdürü Ahmet Özer de, 30-40 yıllık hizmet yorgunu binalarının artık yerlerinin otel konseptli binalara bıraktığını söyleyerek, "Dünyanın en iyi donanımına sahip hastaneler inşa ediyoruz. Avrupa 'Bu hizmetleri 10 yıl gibi kısa bir sürede nasıl yaptılar?’  diyerek bizi takip ediyor “ diyor. 

MEMNUNİYET yüzde 100'E ÇIKACAK

Bakan Demircan, söz konusu büyük başarının sağlık alanındaki doğru yatırımların yanı sıra sağlık çalışanlarının da eseri olduğunu vurguladı. Demircan, sağlıktaki memnuniyeti yüzde 100’e taşımayı hedeflediklerini ifade etti.


Geri Dön