17 / 05 / 2024

Şehit babası Ümmet Yeşilyurt devletten konut istedi!

Şehit babası Ümmet Yeşilyurt devletten konut istedi!

Şehit Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt’un babası Ümmet Yeşilyurt devletten konut istedi



Van’ın Gürpınar ilçesinde, teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt’un Adana’nın Kozan ilçesinde maddi imkansızlıklar içinde yaşayan ailesine gerekli yardımların yapıldığı bildirildi. Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin hiç bir zaman şehit ailelerini yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağını belirterek, şehit Çavuş Serdar Yeşilyurt’un maddi imkansızlık içindeki ailesinin  acil ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli incelemenin yapıldığını ve belirlenen eksiklerin giderilmesi için çalışma başlatıldığını ifade etti.

Yeşilyurt ailesine, terörle mücadelede şehit olanların ailelerine sağlanan haklar kapsamında tazminat ödeneceği ve maaş başlanacağı ancak bu süreç tamamlanıncaya kadar Mehmetçik Vakfı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından acil ihtiyaçlarının giderilmesi için nakdi yardımda bulunulduğu, ailenin konut sahibi olması için de çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, ailenin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım aldığı öğrenildi. Bucak köyünde başkasına ait 2 odalı, briketten yapılmış, çinko çatılı evde yaşayan şehit babası Ümmet Yeşilyurt, "Oğlum şehit olmasaydı da yardım yapılmasaydı. Biz kimseden bir yardım istemedik. Devletimiz, ordumuz sağ olsun. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Oğlum çok çalışkandı. ’Çalışalım daha güzel bir ev sahibi olalım’ diyordu. Oğlumun bu hayalini gerçekleştirmek için devletimizden sadece bir ev istiyorum. Yetkililer konut yardımı yapılacağını söylediler" dedi.

 Anne Zeliha Yeşilyurt ise şehit oğlunun askere gitmeden önce, yağışlarda akan tavanı onardığını belirterek, "O melek gibi bir çocuktu. Bizi hiç üzmedi. Hep bizi düşünürdü" diye konuştu. Köy muhtarı Adem Yavuz da, kendisine ulaşan vatandaşların da aileye yardımda bulunmak istediklerini söyledi.

Öte yandan, medyada çıkan "belediye şehit ailesine kıyafet yardımı yaptı" şeklindeki haber üzerine Kozan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden de yazılı bir açıklama yapıldı. Şehit ailesine kıyafet yardımı yapıldığının doğrulandığı açıklamada, ihtiyacı olan her cenaze sahibine yemek, gıda, çadır gibi yardımların rutin olarak yapıldığı belirtildi. Açıklamada, kıyafet yardımının ise Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın aileyi ziyareti sırasında ihtiyaç olduğunu tespit ederek şahsi olarak gerçekleştirildiği kaydedildi.
AA

Geri Dön