29 / 04 / 2024

Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in babaevi yeniden yapılacak!

Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in babaevi yeniden yapılacak!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki babaevi yeniden yapılacak.



Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki babaevi yeniden yapılacak. 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:


"Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen evladımız Nuh Özdemir'in baba ocağının fotoğraflarını basın yoluyla gördüm ve gereken talimatları verdim. Şehit evladımız Nuh Özdemir'in ailesinin kaldığı evi yeniden yapacağız. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun."


Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir şehit düşmüş, şehidin Ordu'nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi'ndeki babaevi gazetecilerin yaptığı haber üzerine gündeme gelmişti.


Öte yandan, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesinin Samsun'a getirileceği, 6 Ocak Çarşamba günü ise Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı Salman Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.


AA




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Diyarbakır'da şehit olan 1,5 yıllık evli 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesine acı haberi vermek üzere köyüne giden yetkililer, yürek burkan bir manzara ile karşılaşmıştı. Şehidin ailesinin yaşadığı sıvası bile olmayan perişan haldeki evin görüntüsü tüm Türkiye'yi üzmüştü. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, evin yeniden yapılacağını açıkladı.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sosyal medya üzerinden şehit Nuh Özdemir’in Akkuş İlçesi’ndeki baba evini yeniden yapacaklarını söyledi.


Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş 26 yaşındaki Nuh Özdemir’in Ordu’nun Akkuş İlçesi Salman Mahallesi’nde bulunan baba evi görenlerin yüreklerini dağladı.


Tek katlı ahşap binada oturan şehidin annesi 60 yaşındaki Esme ve baba 63 yaşındaki Mehmet Özdemir’e Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sahip çıktı. Şehidin evinin medyada yer alması üzerine harekete geçen Başkan Yılmaz, facebook hesabından paylaşımda bulunarak, şöyle dedi:


"Diyarbakır Sur’da şehit düşen evladımız Nuh Özdemir’in babaocağının fotoğraflarını basın yoluyla gördüm ve gereken talimatları verdik. Şehirimizin babaocağının kaldığı evi yeniden yapacağız. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başısağolsun."


Posta




Bu haber Bugün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Sur’daki çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in ailesinin evinin derhal yenilenmesi ve bu süre içinde ailesine ayrı bir konut tahsis edilmesi talimatını verdi. Şehidin baba ocağı, Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Salman köyünde bulunuyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da, şehit edilen Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in ailesine ev hediye edeceği belirtildi.


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in acı haberinin ardından gerek taziye evinde gerekse havaalanında şehit ailesini yalnız bırakmayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın acılı aileye ev hediye edeceği öğrenildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte taziye evine giden Yılmaz’ın şehit ailesinin her türlü ihtiyacının karşılanması için de talimat verdiği belirtildi.


Elektrik bile yok


Şehit Özdemir’in ailesinin yaşadığı evde elektrik yok, sıvasız ve çökmek üzere.




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde şehit ailesine ayrı bir konut tahsis edilmesi talimatı verdiği bildirildi.


Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde ailesine ayrı bir konut tahsisi talimatı verdi.


Son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Nuh Özdemir, bugün gözyaşları arasında memleketi Ordu'nun Akkuş İlçesi Salman Mahallesi'nde toprağa verildi.


Şehidin eşi yürekleri dağladı


Binlerce kişinin duaları ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanan şehit uzman çavuşun eşi Leyla Özdemir de mezarı başına giderek, "Aşkım hakkımı helal ediyorum. Sen de helal et" diyerek gözyaşı döktü. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehidin babasına da Türk bayrağı verildi. Baba Mehmet Özdemir bayrağı öperek teslim aldı. Askerler tarafından da havaya 3 el saygı atışı gerçekleştirildi.


"En kısa zamanda yapılacak"


Salman Mahallesi meydanında yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kılınan namazın ardından cenaze aracına binerek şehidin aynı mahalledeki babaevini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kurtulmuş mezarlığa geçti. Şehidin ailesine başsağlığı diledi.


Kurtulmuş, şehidin Salman Mahallesi'ndeki mevcut evinin yanına en kısa sürede yeni bir ev yapılacağını belirterek, "İnşallah Vali beyimize talimatı verdik. En kısa zamanda mevcut evin yanındaki bir arsaları varmış. O arsada Valilik, Başbakanlık adına en kısa zamanda bir ev yapacak. Ayrıca ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için de gerekli çalışmalar yapılacak. Şehidimizi geri getirmek mümkün değil ama hiç olmazsa geride kalan kederli ailesini de mağdur etmeyeceğiz, her türlü sıkıntılarında destek olacağız" dedi.


"KARDEŞİMİZİN ŞEHADETİ HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI"


Terör faciasını bitirmek istediklerini ifade eden Kurtulmuş, "Allah rahmet eylesin, çok acı bir tablo. Nuh kardeşimizin şehadeti hepimizi derinden yaraladı. Allah sabırlar versin bütün ailesine, milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu eşkıyaların yaktığı, tutuşturduğu ilk ocak değil bu. Ama son ocak olmasını temenni ederiz. Terörle verilen mücadelede ne kadar doğru olduğu bir kez daha görülüyor. Maalesef memleketin her yerinde şehit cenazeleri var. Ama ümit ediyoruz ki bu şehitlerimizin bereketine en kısa zamanda terör faciasını bitiririz, teröristler hak ettikleri cezaları almış olurlar. Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen, Türkiye'de halka hayatı zindan etmek isteyen bu terör çeteleri, terör yuvaları dağıtılır" ifadesini kullandı.


Yeni Şafak




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz'ı telefonla arayarak, şehit uzman çavuş Nuh Özdemir'in baba evinin yeniden yapılması için çalışmaların biran önce başlatılmasını istedi. Bunun üzerine belediye ekipleri bugün çalışmalara başladı.


Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş İlçesi'ndeki baba evinin yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, dün şehidin evini yeniden yapacaklarını açıklamasının ardından bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini aradığını belirterek, "Sayın Başbakanımız bana evin yeniden yapılması konusundaki çalışmaları hızlandırmamı ve aileye gerekli her türlü desteğin verilmesi talimatını verdi" dedi. 


Başkan Yılmaz ayrıca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da, "Diyarbakır-Sur'da şehit düşen evladımız Nuh Özdemir'in babaocağının fotoğraflarını basın yoluyla görünce, evin yeniden yapılması için talimat vermiştim. Bugün, Fen İşleri Daire Başkanımız, Ulaşım Daire Başkanımız ve mühendislerimiz şehidimizin baba evinin yeniden yapılacağı alanda incelemelerde bulundular. En kısa sürede inşaata başlayacağız. Şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.


Takvim


Geri Dön