Seismic Safety Deprem Güvenliği Fuarı gerçekleşti!
Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi. Bu fuarlarla depreme karşı planlama ve yapılaşma adına yeni bir platform oluşturuldu...
MMI Eurasia Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi.
Fuarlarla birlikte Türkiye’nin, depreme karşı planlama ve yapılaşma adına yeni bir platforma kavuşmuş olması katılımcılar tarafından övgüye değer bulundu.
Messe München International’ın CEO’su Klaus Dittrich, “Türkiye’deki iştirakimiz olan MMI Eurasia Fuarcılık olarak Seismic Safety ve INTERGEO Eurasia fuarlarıyla Türkiye’de ilk defa bir fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Bu organizasyonun daha baştan muazzam bir ilgi çekmiş olduğunu görmek beni çok memnun etti. Türkiye’de ve tüm bölgede depremden korunma konusunun yoğun biçimde gündemde olan bir konu olduğu göz önüne alındığında, Seismic Safety, Deprem Güvenliği, Yangın Koruma ve Kentsel Dönüşüm Fuarı kesinlikle teknoloji ve bilgi paylaşımı için önemli bir platform olarak yerleşecek. "
MMI Eurasia Fuarcılık CEO’su Tolga Özkarakaş da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bu başlangıç organizasyonundan çok memnun kaldığını belirtti. Özkarakaş şunları söyledi: “Katılımlarıyla bu başarıyı sağlamış olan bütün katılımcılarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onlardan aldığımız geri bildirimler, fuar konseptinin katılımcılarla birlikte daha da geliştirilmesinde bizim için yol gösterici olacak. 2016 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek bir sonraki organizasyonu dört gözle bekliyoruz.”
İkiz fuarlara, 26 ülkeden 2000’e yakın ziyaretçi katıldı. Ziyaretçilerin büyük bir bölümü Türkiye, Almanya, İtalya, Çin ve Japonya’dan geldi. Tüm katılımcı firmalar fuarlara tam not verirken, ortak görüş olarak, bu fuarın bir deprem ülkesi olan Türkiye’de deprem sektörünün oluşmasına büyük katkı vereceğini belirttiler.
Katılımcılar her şeyden önce organizasyondan memnun kaldıklarının altını çizerek, ziyaretçilerin büyük oranda uluslararası olmalarının önemini vurguladılar. Katılımcılar, bununla birlikte INTERGEO Kongresi’nden ve Sismik Konuşmalar konulu seminerin yapılmasından olan memnuniyetlerini dile getirdiler. Bir çok fuar katılımcısı iki yıl sonra yapılacak bir sonraki organizasyona katılacaklarını kaydettiler.
-KATILIMCILARIN GÖRÜŞLERİ
Leica Geosystems AG’de Uygulama Mühendisi olan Johannes Woellner, "Bu iki organizasyonun burada, İstanbul’da bir araya getirilmesi gerçekten anlamlı. Bu platformdan 2016’da yine yararlanmak istiyoruz," dedi.
Binderholz GmbH’nin temsilcisi Stephan Obexer, “Deprem Güvenliği fuarı,“ahşap yapı ürünlerini tanıtmak ve ahşap yapıyla ilgili tereddütleri azaltmak için” iyi bir platform.”
Nedo GmbH & Co.KG’de Uluslararası Satış Direktörü olan Oliver Schmidt, bu ikiz fuarların iyi perspektiflere sahip olduğunu düşünüyor: “Fuar başarılı oldu ve iyi organize edilmişti. Fuarın yeri doğru seçilmiş. Pazar hakkında iyi iç görüler edinebildik.” Fuarlarda yeralan yerli katılımcılar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Sistem A.Ş.’nin Başkanı Mustafa Kanışık, “Beklentilerimiz karşılandı, her şeyden önce, kongre programı çok tatmin ediciydi” dedi. Ulus Yapı’nın Başkanı Eren Kalafat ise ikiz fuarların, ilk başta sismik doğal afetlerin önlenmesine yönelik teknolojiler pazarının belirlenmesi söz konusu olduğunda önemli bir işleve sahip olabileceğinin altını çizdi.
İstanbul’daki WOW Kongre Merkezi’nde, 14 ülkeden 90 şirket, ürünlerini sergilediler. Her iki fuarın birleştirilmesi sayesinde, depreme karşı planlamanın tüm süreç zinciri gözler önüne serilebildi. Verilerin toplanmasından, bina zemininin analizine ve uygun yapı malzeme ve tekniklerinin seçimine kadar bütün süreçler ziyaretçilerle buluştu. Deprem Güvenliği fuarı depremden korunmaya, yangından korunmaya ve kentsel yenilemeye odaklanırken, INTERGEO Eurasia fuarı jeoinformasyon, jeodezi, uzaktan algılama ve fotogrametri konularını ele aldı.
Konsepti tasarlayan ve uluslararası katılımcı ediniminden sorumlu olan Hinte GmbH’nin Genel Müdürü Olaf Freier, İstanbul’daki fuar alanında ciddi bir gelişme potansiyeli görüyor. Freier şöyle konuştu: “INTERGEO Eurasia ve Seismic Safety Fuarlarıyla günümüzün ve geleceğin önemli konularını disiplinler arası bir yaklaşımla bir araya getirmek şeklindeki bu yeni konsept, olumlu geri bildirim aldı. Şimdi yapacağımız iş, bu konsepti katılımcılarla ve profesyonel ortaklarla birlikte dikkatli bir şekilde değerlendirmek, tutarlı ve verimli bir şekilde daha da geliştirmektir. İstanbul aynı zamanda gelecekteki uluslararası jeo topluluğu için de stratejik bakımdan önemli bir yer olmaya devam edecek."