02 / 05 / 2024

Şekerbank ve Filli Boya konut yalıtımı için anlaştı!

Şekerbank ve Filli Boya konut yalıtımı için anlaştı!

2023 yılına kadar 500 bine yakın konuta 2,4 milyar lira civarında yalıtım kredisi kullandırılması planlanıyor. Krediyi kullanmak isteyen ev sahipleri ve apartman yöneticileri 60 aya varan vadelerle aylık yüzde 0,72 ila 0,97 oranla yalıtım kredisi kullanab



Proje için yıllık 300 milyon lira kaynak ayıracaklarını bildiren Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, apartman yöneticilerine kredi veren ilk banka olduklarını söyledi. Projeye göre Şekerbank kredi kullandıracak, Fiili Boya markası Capatech ise yalıtım malzemelerini sağlayacak. Geçen yü bireysel kredilere getirilen 36 ay sınırlaması, apartman yönetimleri aracılığı ile aşılacak. 



Ticari işletme olan apartman yönetimleri 60 aya kadar kredi kullanabilecek ancak ödemeleri her bir hane kendi adına yapacak. Türkiye'deki hanelerin yüzde 85'inde yalıtım olmadığını bildiren Ertürk, enerji verimliliği projelerini destekleyen yabancı kalkınma bankaları aracılığıyla kredi faizlerinin düşük olduğunu, kredi kararının çok hızlı verüdiğini ayrıca dosya masrafı da almayacaklarım söyledi. 5 yüa varan vadelerde aylık faiz oranının yüzdeO(97 olacağını bildiren Ertürk, vadeler kısaldıkça bu oranın yüzde 0,72'ye kadar düştüğünü bildirdi. Bankanın sunduğu bu imkanlara ek olarak Füli Boya'nın da ücretsiz keşif, ücretsiz enerji kimlik belgesi ve 10 yü garanti vereceğini kaydeden Ertürk, projeyi anlatmak için Türkiye'yi dolaşarak bin 500 apartman yöneticisi ile buluşacaklarını bildirdi. 



Mantolama 3 yılda kendini amorti ediyor Fiili Boya Yalıtım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk ise enerji verimlüiği politikalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, bina mantolamanın ortalama 3 yılda düşen Türkiye'nin yutdışına ödediği yıllık enerji faturasının cari açıktan büyük olduğunu bildiren Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk "Kentsel dönüşüm önemli bir faiz desteği alıyor. Enerji tasarrufuna yönelik projeler de bu desteği alabilir diye düşünüyoruz. Öte yandan bankacılık tarafında kullandırdığımız krediler için biz sermaye ayırıyoruz. Şu anda bu projelerde kullandırdığımız kredi, bireysel ihtiyaç kredisi. Burada ayırdığımız karşılık yüzde 200 seviyesinde. Burada bir iyileştirme yapılabilirse bu doğal olarak kredinin maliyetini de aşağı çekecektir" cevabını verdi. 




Isıtma - soğutma maliyetleri sayesinde kendini amorti ettiğini söyledi. Dış cepheye uygulanacak doğru bir ısı yalıtım sistemiyle ortalama yüzde 50 enerji ve yakıttan tasarruf sağlanabüeceğini vurgulayan Dindoruk, her yü ülke ekonomisine yaklaşık 25 milyar TL katkı sağlamanın mümkün olduğunu belirtti. Dindoruk, Enerji Bakanlığı tarafından onaylanmış bir enerji verimlüiği danışmanlık firması olmaları sayesinde iş birliği kapsamında Enerji Kimlik Belgesi ve doğru yalıtım için ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti sunduklarını vurguladı. 



Dünya


Geri Dön