Ekonomi

Şekerde ürküten senaryo! Bunu daha önce hiç duymadınız

Son dönemde fiyatları artan şekerle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre en büyük ihracatçı konumunda olan Brezilya'da üreticilerin etil alkol üretimine yöneleceği ve fiyatların yine yükseleceği öne sürüldü.Son dönemde fiyatında en çok artış olan ürünlerin başında gelen şekerle ilgili ürküten bir haber ortaya atıldı

Dünya ekonomileri, ekonomik girdabın içerisinde bir de gıda kriziyle uğraşıyor. Son dönemde fiyatında en çok artış olan ürünlerin başında gelen şekerle ilgili ürküten bir haber ortaya atıldı. 

Cuma günü yayımlanan bir veri fon yöneticilerinin beyaz şeker için beklentilerini son 15 ayın zirvesine çıkardığını gösterdi.
 

ETİL ALKOLE YÖNELECEKLER İDDİASI 

Geçtiği bir bilgi notunda, “Brezilya’daki üreticilerin etanol üretimini şekere tercih etmesiyle makro tablo olumlu görünüyor” diyen ADM Investor Services International, “Brezilya şeker üretimi yatırımcıların kararları üzerinde etkili olurken piyasa biraz daha iyileşmeye hazırlanıyor” ifadelerini kullandı. 
 

EKİMDEN BERİ EN YÜKSEK SEVİYE

Beyaz şeker Londra piyasasında 2016 Ekim ayından beri en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 2,4 yükselişle ton başına 591,90 dolardan işlem gördü. Ham şeker de New York piyasasında yüzde 2 değer kazandı.