10 / 10 / 2024

Seksi bir evim olsun diyenlere 7 sır!

Seksi bir evim olsun diyenlere 7 sır!

Hürriyet gazetesi yazarı Melda Narmanlı çimen, seksi bir evin 7 sırrını verdi... çimen'e göre eviniz sadece 'seksi' olmak istiyorsa, cazibe katsayısını onun kişiliğini güçlendirerek yükseltmek gerekiyor...




 

İşte Hürriyet gazetesi Kelebek ekinde yazan Melda Narmanlı çimen'in yazısı:

Seksi bir evin 7 sırrı          
 
Natürel bir ev atmosferi yaratmanın formülleri belli. Modern bir tarza sahip olmanın ya da teatral olmanın da. Peki ya eviniz sadece ‘seksi ' olmak istiyorsa Cazibe katsayısını onun kişiliğini güçlendirerek yükseltin derim!

1- Tasarım klasiklerinden edinin

Her ne kadar günümüzün tüketim çağı trendleri çok çabuk tüketse ve firmalar sürekli yeni koleksiyonları çıkartsa da, seksi bir evin ilk koşulu zamansız olmasıdır. Tıpkı aşk gibi! Charles-Ray Eames, Le Corbusier, Arne Jacobsen, Frank O. Gehry, Frank Wroyd Wright, George Nelson, Verner Panton... Onlar “Herkesin 5 dakika bile olsa ünlü olduğu ” günümüz yaşamına karşı aradan sıyrılarak yıllardır tercih edilir ve başarılı kalmayı başardılar. Yaşadıkları tarihlerde tasarım dünyasında çığırlar açan ve yepyeni patikalar yaratan bu dahilerin orijinal çizgilerinden sadece birini bile evinize taşırsanız, seçkin bir zevkin ilk ipucunu vermiş olursunuz.

2- Seyahat anılarına yer açın

Farklı kültürlerin izlerini peşinize takın, onları evinizde yaşatmaya devam edin. Etnik eşyalar, dinsel objeler, şans getiren heykeller ya da o romantik kentin en sevdiğiniz binasının küçük bir maketi... Sizin seçimlerinizle, sizin hikayelerinizle ve anılarınızla daha da önem kazanan bu objeler, evinize farklı, hatta egzotik bir karakter katarak misafirlerinizin ilgisini uyandıracaktır.

3- Taze çiçekler alın

Kendine çiçeklerle bir dünya yaratmış olan tekstil tasarımcısı Tricia Guild bakın ne diyor: “çiçekler hem renk, hem grafik olarak hep etrafımdadır benim. Tazesini bulamazsam yapmasıyla yetinir, o da yoksa derginin birinden kestiğim fotoğrafını tam karşıma yapıştırırım. Birkaç dal zambak bile enerjimi değiştirmeye yeter! ” Evinizin enerjisini ve cazibesini artırmak için çiçeklerden yararlanmanın tam mevsimindeyiz. Fazla romantik bir imaj yaratacağınızı sanmayın; unutmayın çiçekler, yaptıracağınız düzenlemenin boyutları ve yerleştirildikleri yere göre modern, kışkırtıcı ya da gizemli mesajlar verebilirler.

4- Kendinize şık bir kitaplık yaptırın

Romanlar, kişisel gelişim kitapları, dergiler, gazeteler, notlar... Okumaya dair her şeyi düzenli bir şekilde kategorize ederek bir araya toplayın. Eskiden tüm bunlar arka taraftaki çalışma odasına yığılırdı ama yeni salon trendlerinde dev kütüphaneler başrolde. Dolayısıyla bir duvarınızı boydan boya onlara ayırabilirsiniz. Neresi mi seksi Kitapların beyninizi ve ruhunuzu beslediğini unuttunuz galiba.

5- Evinizi hatırlatan bir melodi/koku olsun

Öncelikle iyi bir müzik sistemi gerek. Eve geldiğinizde “Play ” tuşuna basmalı ve dışarıdan gelen korna seslerini, sirenleri, kargaşayı bastıracak güzel notalar dökülmeli hoparlörlerden. Belki evin her yerine yayılacak, hatta banyoya bile... Gelen misafirleriniz daha zili çalmadan duyacaklar sizi. Kokulu mumlar, aromaterapik sabunlar ve ev kokuları da etkili olacaktır.

6- Lezzetli bir sofranız olsun

Sadece içeriğiyle değil görünümüyle de lezzetli bir sofra, özellikle ‘kalbine giden yol midesinden geçenler ' için iyi bir puandır. Dolapta birkaç şişe iyi şarap, masanın üzerinde mevsim meyvelerinin tepeleme durduğu bir tabak, kuru üzüm, incir ve cevizlerle dolu bir kse bulunsun. Damakta kalan tatların akılda kalan adı olmak içinse, gerekirse yemek kitaplarına başvurarak klasik değil, yaratıcı bir mönü seçmekte fayda var. Sofranın düzenlemesi zevkinize kalmış, ama ne olursa olsun bol bol mum yakmayı unutmayın.

7- Ve tabi ki kırmızı!

Renk uzmanlarının kırmızı rengi nasıl tarif ettiklerini biliyoruz: Kırmızı sıcak bir renktir ve güçlüdür. Dışavurumcu ve güçlü bir etkiye sahiptir. Fiziksel gücü harekete geçirir.Vücut sıcaklığını artırır. Kırmızımsı turuncu, turuncu, sarı-turuncu ve sarı içeren ılık renkler heyecan verici bir etki yaratır. Davetkrdırlar... Dekorasyonda kırmızının doğru yerde ve doğru oranda kullanımı çok kolay değil, ama kışkırtmak için daha iyi bir ortak bulamazsınız!

Melda Narmanlı çİMEN / HÜRRİYET KELEBEK  


Geri Dön