27 / 04 / 2024

Arap yatırımcılar Türkiye'de otel avında!

 Arap yatırımcılar Türkiye'de otel avında!

Son dönemde artan Arap turistler bölgedeki turizm yatırımcısını da beraberinde getirdi. Suudi Arabistan'dan Dubai'ye bölgenin en büyük zincirleri otel avına çıktı



Son dönemde Ortadoğu'da artan Türkiye etkisi turizm sektörüne yaradı. Ortadoğu'dan gelen turist sayısının hızla artması, beraberinde yatırımcısını da getirdi. Yılbaşından bu yana Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bölgenin en büyük turizm şirketleri birbiri ardına yatırım rotasını Türkiye'ye çevirdi. Jumeriah, Rotana, My Tuana, Viceroy derken şimdi de bir başka turizm şirketi daha Türkiye'de yatırım kararı aldı. Arap televizyonlarında artan Türk dizilerinin de etkisiyle son dönemde Türkiye'yi tatil seçeneklerinin başına koyan Arap turistler için özellikle İstanbul, Bursa, Sakarya, Konya gibi Anadolu kentleri vazgeçilmezler arasında. 2012 başından bu yana Türkiye'de yatırım kararı alan turizm şirketlerinden ilk açıklama Dubai Emiri El Maktum'um şirketi Jumariah'tan geldi. İlk kez Sabah Gazetesi'nin duyurduğu yatırım kararı ile Jumeyriah Demet Sabancı Çetindoğan ile işbirliğine giderek ,Türkiye'nin en eski oteli olan Pera Palas'ın işletmesini devraldı. 


HEDEF ANADOLU 

Bölgeden ikinci yatırım haberi ise Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Bin Fahad Al-Fehaid'den geldi. Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyesi lan Al-Fehaid, Türk ortağı Mehmet Yücel ile birlikte Çerkezköy'ün ilk 5 yıldızlı SPA, wellness ve kür yatırımı olacak My Tuana-Tuz&SPA Merkezi'ni kurdu. My Tuana konseptine kadar 300 milyon dolarlık yatırım yapan Al-Fehaid, Bursa, Çerkezköy, Afyon ve Tarsus'ta yeni oteller açacağını açıkladı. Hedefleri ise 5 yıl içinde 50 noktada hizmet vermek. 


VICEROY'UN GÖZÜ BODRUM'DA

VICEROY Hotels Group, Boğaz manzaralı, 16 hektarlık alana yayılmış 10 binadan oluşan beş yıldızlı bir oteli 2013'ün sonuna doğru açacağını duyurdu. Viceroy, Bodrum'da da 5 yıldızlı bir otel açmaya hazırlanıyor.


 KÖRFEZ BANKALARINDAN TÜRKİYE HEDİYESİ

Türkiye'de yatırım avına çıkan Körfez bankaları, şimdi de müşterilerini Türkiye'ye gönderiyor. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Ras Al khaimah Bank, müşterilerini Türkiye'ye tatile gönderiyor. CEO, Graham Honeybill, kredi kartı kullanımını artırmak amacıyla turizm şirketi Makemytrip ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda banka müşterisi bir aile, çekilişle Türkiye'de 5 gün tatil yapacak. 

Sabah


Geri Dön