30 / 04 / 2024

Iraklı yatırımcı rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Iraklı yatırımcı rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Komşu ülkelerdeki olumsuz hava Iraklı yatırımcıyı Türkiye'ye yöneltti. Iraklı yatırımcılar, Türkiye'de başta gayrimenkul yatırımı olmak üzere tekstil, gıda, turizm gibi çeşitli sektörlerde 400 milyon dolarlık yatırım yapmak için görüşmelere başladı.




IŞID tehlikesi altındaki Iraklı işadamları Türkiye'ye yöneldi. 400 milyon dolarlık yatırımın Türkiye'ye kayacağı belirtiliyor


Irak'taki IŞID tehlikesi ve komşu ülkelerdeki olumsuz hava Iraklı yatırımcıyı Türkiye'ye yöneltti. Iraklı yatırımcılar, Türkiye'de başta gayrimenkul yatırımı olmak üzere tekstil, gıda, turizm gibi çeşitli sektörlerde 400 milyon dolarlık yatırım yapmak için görüşmelere başladı. Aslen Irak Türkmeni olan ve 1994'ten beri Türkiye'de lojistik alanında faaliyet gösteren Taha Kargo Yönetim Kurulu ve MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, Iraklı işadamlarının Türkiye'yi güvenli liman olarak gördüklerini söyledi. Taha, "Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Türkiye'de istikrarın hakim olduğu görüldü. Iraklı işadamları buraya yatırım yapmak için ciddi bir arayış içinde" dedi. Iraklıların Türkiye'de yatırım fırsatlarını kolladıklarını anlatan Taha, kendilerinden de görüş aldıklarını ifade etti. Taha, "Önümüzdeki bir-iki yıl içinde Irak'tan Türkiye'ye 400 milyon dolar civarında yatırım gelir. Iraklılar İstanbul, Ankara, Gaziantep,  İzmir  ve Adana'ya odaklanıyor" şeklinde konuştu. 


'İHRACAT KISA SÜREDE ARTAR'

Irak'a ihracatta yaşanan sorunlara da değinen Emin Taha, bu sıkıntının uzun sürmeyeceğini söyledi. Taha, "Biz IŞİD saldırıları sonrası ilk aylarda biraz sıkıntı yaşadık. Fakat sonrasında mal sevkıyatı için alternatif yollar bulduk" dedi. İhracatın tekrar eski haline dönmeye başladığını ifade eden Taha, "Irak'ın en büyük ithalat pazarlarından biri Türkiye. Ellerindeki ürünler tükenmeye başladı. Türkiye'den ithal etmeye mecburlar" diye konuştu. Irak'a ihracat haziranda yüzde 21, temmuzda ise yüzde 46 gerilemişti. Bu oran ağustosta yüzde 27'ye düştü.



Sabah




Geri Dön