28 / 04 / 2024

Turkmall AVM açmaya devam edecek!

 Turkmall AVM açmaya devam edecek!

‘Anahtar teslim’ AVM yapacak, kiralama ve yönetimi de üstlenecek



Alışveriş yatırımlarıyla tanınan ve bu yıl yurtiçi ve yurtdışında 500 milyon euronun üstünde yatırım bedeli olan alışveriş merkezlerini açmaya hazırlanan Turkmall, artık sektöre girmek isteyen yatırımcılara da hizmet verecek. İnşaattan kiralama ve işletmeye kadar yatırımcılara her türlü hizmeti vermek üzere yapılanan şirket, bir yandan da kendi alışveriş merkezlerini açmaya devam edecek. Turkmall Real Estate Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. kiralama ve alışveriş merkezi yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Hilmi Özçakır, “Turkmall olarak arazi geliştirmeden kiralamaya kadar her konuda tecrübe sahibiyiz. Ortak olduğumuz projeler dışında bu hizmetleri dışarıya veremedik. Çünkü çok yoğunduk. Artık gelen yoğun talepleri değerlendireceğiz ve üçüncü kişelere de hizmet vereceğiz. İsteyene arazi geliştirmeden inşaat ve kiralamaya kadar her aşamada, isteyene sadece kiralama ve yönetim hizmeti sunacağız” dedi.


Mall Asist diye bir şirket kurduklarını ve ana şirketin içinde olmayacağı daha küçük projelerde çalışacağını kaydeden Özçakır, “Alışveriş merkezi çok zor ve spesifik bir konu. Yönetimi başlı başına bir iş. Biz tüm süreçlere hakimiz. Kiralama şirketleri var ama bizim gibi proje geliştirmeden inşaata, kiralamadan yönetime tüm konularda tecrübesi olan şirket yok. Birçok yatırımcıdan da talep geldi. Bu projeleri değerlendiriyoruz” diye konuştu. Turkmall’un yeni projeleri hakkında da bilgi veren Özçakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Novada Söke’yi açtık. Çin’de Plaza Shenyang 230 milyon euroluk bir projemiz. Fiba ve Umman devlet fonu ile ortağız. Temmuz başı gibi Torunlar’la ortak olduğumuz Samsun’daki AVM’mizi, yıl sonunda Novada Ataşehir’i açacağız. Ataşehir projemde nikah salonu da olacak. Irak’ta Dohuk’un ilk AVM’sine kiralama ve konsept geliştirme hizmeti veriyoruz. Mağazaların yüzde 60-70’i Türk firmaları tarafından kiralanmış olacak. Saraybosna’da kiralama ve yönetim hizmeti vereceğimiz alışveriş merkezi 2013 sonunda açılacak. İstanbul ve Kazakistan’da da iki projeyi imzalamak üzereyiz. Bu yıl toplam 500 milyon euroluk bir yatırımın içinde varız.” 


Yunan turisti Keşan’a çekecek


TOKAT ve Keşan’da da projeleri olacağına değinen Hilmi Özçakır, şunları söyledi: “Tokat ve Keşan’da da alışveriş merkezi yapacağız. Keşan tam bir kavşak olacak. Yunanistan’dan bölgeye gelen çok turist oluyor. Küçük küçük outletlere alışverişe geliyorlar. Biz alışveriş merkezi yapacağız ve daha fazla turistin geleceğini öngörüyoruz.”


Necla DALAN \ VATAN


Geri Dön