29 / 04 / 2024

Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu başlıyor!

 Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu başlıyor!

Kocaeli Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve TÜPRAŞ’ın ortaklaşa düzenlediği Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi sempozyumu 23 Mayıs’ta Kocaeli Atakent İlimtepe’de yapılacak



Sanayinin üniversite ile bir araya gelip yeşil yaşam ve yeşil kentlerin enerjisini tartışacağı seminer saat 15.00’te başlayacak.


TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut,  Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur ve KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu’nun açılış konuşmalarından sonra Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Danışmanı Dr. Abdurrahman Arıman’ın moderatörlüğünde; Sürdürülebilirlik, Yeşil Binalar ve Sertifikalar, 35. Sokak Konut Projesinin Yeşil Binalar Kapsamında Sertifikalandırılması ve Soyak Merkez Ofis Binası’nın Yeşil Dönüşüm Süreci tartışılacak.


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Yenal Güller, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akşan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Üyesi Gülcemal Alhanlıoğlu’nun sunumlarından sonra Tüpraş ve Enerji Verimliliği konusunda Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Gürol Acar konuşacak.


Sempozyum, KOÜ Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Murat Bolat’ın sunumundan sonra soru cevaplarla tamamlanacak.


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği; yeşil bina ve değerlendirme sistemleri konusunda farkındalık yaratmak, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek amacıyla kurulmuştur. Türkiye’de yeşil binaları yaygınlaştırmak ve inşaat sektörünün sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda dönüşümüne öncülük etmek için çalışan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği 2007 yılından beri hizmet vermektedir.


Geri Dön