29 / 04 / 2024

Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu

Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu

Kocaeli Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve TÜPRAŞ’ın ortaklaşa düzenlediği Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi sempozyumu dün Kocaeli Atakent İlimtepe’de yapıldı

Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu başlıyor!

Kocaeli Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve TÜPRAŞ’ın ortaklaşa düzenlediği Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi sempozyumu 23 Mayıs’ta Kocaeli Atakent İlimtepe’de yapılacak

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi açıldı!

Atış Grup ve Pars Toprak Sanayi AŞ ortaklığıyla 85 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı.

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Yeşil Gezegen İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşil Gezegen İthalat Ve İhracat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Costın Vırgıl Rusu tarafından kuruldu.

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi Şile’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Özge Demirbilek tarafından kuruldu.

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Trabzon Moloz'a yeni yaşam ve rekreasyon alanı projesi geliyor!

Trabzon Moloz'da inşa edilen caminin çevresine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 180 dönümlük yeni yaşam ve rekreasyon alanının projesi tamamlandı. Projede ihale sürecine başlanıyor.

Ekrem İmamoğlu, İBB'ye ait parsellerin yeşil alan olması yönündeki kararın iptalini istedi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Levent'teki İETT garajı arazisinin de içinde olduğu İBB'ye ait parsellerin yeşil alan olması ve bazı parsellerin de AKP'li ilçe belediyelerine tahsis edileceği kararı mahkemeye taşıdı...

Mimarlar yeşil mimari trendini masaya yatırdı!

Teknoloji ve internet güzellik algımızı değiştirdi. Artık güzel olmayan bir yerde çalışmak hatta bir kahve bile içmek istemiyoruz. Mimarlar değişen güzellik algısını, yeşil mimari trendini ve güncellenen çalışma ortamlarını değerlendirdi.

Kayseri Yaşlı Yaşam Merkezi'nin temeli atılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever desteği ile kente kazandıracağı Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin temeli atılıyor.

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yıllardır yapılması beklenen Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin bir an önce ilçeye kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi işletilmek üzere kiraya verilecek!

Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi, 10 yıl süre ile işletilmesi amacıyla açık teklif usulü ile kiraya verilecek...

Tepebaşı Yaşam ve Bakım Merkezi için imzalar atıldı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehirli hayırseverlerin işbirliğiyle kente değer katacak yatırımlar hızla artıyor. Bölgede yapımı planlanan Yaşam ve Bakım Merkezi’nin protokolü törenle imzalandı.

Tekirdağ Osman Tabak Gündüz Yaşam Merkezi açıldı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Osman Tabak Yerleşkesinin açılış törenine katıldı.

Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu Haberi

Yeşil Yaşam ve Kentlerin Yeşil Enerjisi Sempozyumu

Kocaeli Belediye Başkanı, Kocaeli Valisi, yerel yönetim temsilcileri, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği üyeleri, akademisyen ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen sempozyum TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut,  Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın konuşmalarıyla açıldı.


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Danışmanı Dr. Abdurrahman Arıman’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; kentsel dönüşüm ve bu dönüşümün yeşil olmasının yarattığı fırsatlara değinilerek;


Sürdürülebilirlik, Yeşil Binalar ve Sertifikalar, 35. Sokak Konut Projesinin Yeşil Binalar Kapsamında Sertifikalandırılması ve Soyak Merkez Ofis Binası’nın Yeşil Dönüşüm Süreci tartışıldı.


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Yenal Güller, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akşan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Üyesi Soyak...