28 / 04 / 2024

Selahattin Sulu: Kaya City'nin yüzde 70'i bitti, 4 ay sonra yaşam başlıyor!

Selahattin Sulu: Kaya City'nin yüzde 70'i bitti, 4 ay sonra yaşam başlıyor!

Selattin Sulu, Projemizin yüzde 70' i bitti. Artık sona doğru yaklaşıyoruz. Bu yılın ağustos ayında bitirme sözü vermiştik ama biz teslimleri daha erken yapmaya çalışıyoruz....





İnşaat projelerinin değer kazanmasında lokasyonun ve proje çevresindeki gelişmelerin önemli bir etken olduğunu belirten İş adamı Selahattin Sulu ile Başakşehir emlak piyasasını ve projelerini konuştuk.


4 ay sonra yaşam başlıyor 


Projemizin yüzde 70'i bitti. Artık sona doğru yaklaşıyoruz. Bu yılın ağustos ayında bitirme sözü vermiştik ama biz teslimleri daha erken yapmaya çalışıyoruz. Bunun içinde hızımızı arttırdık. Satışla alakalı hiç sorun yaşamadık. Proje City'i örnek veren Selattin Sulu, satış ofislerindeki yoğunluğunda somut bir gösterge olduğunu belirtiyor. Özellikle Kanal İstanbul ve 3. Havaalanı ile ilgili kamulaştırma tebliğlerinin yapılması ve ihale tarihinin yaklaşıyor olması son zamanlardaki ziyaretçi sayısını arttırdı dedi. 


¦ Selahattin Bey; konut piyasası nasıl gidiyor? 

Sektörümüz son birkaç aylık dönemde siyasi konjonktürden dolayı biraz olumsuz etkilendi. 

Yaşanmasını hiç arzu etmediğimiz, şahit oldukça üzüldüğümüz bu gelişmeler, ülkemizin son 10 yılda yaşadığı gelişimin önünde fren etkisi yarattı. Bu dönemde bir çok iş anlaşması yaşanan gerginlikten dolayı iptal oldu. Biz de şirket olarak olumsuz satışa çıkar çıkmaz inşalar yoğun ilgi gösterdi. Çünkü projemiz yapılacak yatırımlarla çok değer kazanmayı vaat ediyordu. Bu yatırımlarda bir bir kesinleşince insanlar satın alma kararlarını daha çabuk verdi. 

etkilerini hissettik ama hızımızı düşürmedik. Seçimlerin ardından, sis bulutlarının dağılması ile hareketlilik yeniden yaşanmaya başladı. 


PROJEMİZİN DEĞERİ ÇOK ARTTI 

¦ Kaya City nasıl gidiyor peki? 

Kaya City projemizin hızı planladığımız gibi gidiyor. 5 ay içerisinde Kaya city'de yaşam başlamış olacak. Projemiz satışa çıktığı günden buyana yoğun ilgi gördü, yakaladığı pirimlede alanlara ciddi kazanım sağladı. 


Kaya City, projemiz son yıllarda gelen yatırım haberleri ile altın değeri kazandı. 3. Köprü, 3. Havaalanı, Sağlık Vadisi, Türkiye'nin biomedikal parkı Biolstanbul, Olimpiyat Köyü Bir projenin değer kazanmasında lokasyonun ve projenin çevresinde yaşan gelişmelerin önemli bir etken olduğunu, her bir olumlu gelişmenin projelere değer kattığını belirten Selahattin Sulu, Kayacity projesinin de kısa sürede 3. Köprü, 3. Havaalanı, Basaksehir' de kurulan Sağlık Vadisi, Türkiye'nin biomedikal parkı, Biolstanbul, Olimpiyat Köyü gibi birçok projenin Kaya City deki pirim artışlarını hızlandırdığını ifade etti. 


¦ Ne gibi sosyal alanlar mevcut? 

Kaya City' de yaşayacak olanların her bir gereksinimini karşılayacak detaylara yer vermeye çalıştık. Projemizde Açık ve kapalı yüzme havuzu, Fitness Salonu, Sauna, Plates Stüdyosu,Türk Hamamı, Buhar Odası, Spor sahası, Alışveriş Ünitesi, Çocuk Oyun Parkı, Kapalı Otopark, Hobi odası, TaziyeToplantı Salonu, Oyun ve Seyir Terasları, Hobi odası, Resepsiyon gibi onlarca kısım yer alıyor. 


Celaloğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu Bölgede yaşanan gelişmeleri konuşmak için kapsmı çaldığımız, Celaloğlu inşaat yönetim Kurulu başkanı Selahattin Sulu' da Kanal İstanbul ve 3. Köprü projelerinin bölgedeki emlak piyasasını çok hareketlendirdiğini kaydetti. Uzun yıllardır Başakşehir başta olmak üzere İstanbul' un farklı ilçelerinde projelere hayata geçiren Selahattin Sulu, 3. Köprü ve Kanal İstanbul projelerinin kısa sürede konut ve arsa fiyatlarında çok ciddi artış sağladığını, konut ve arsa yatırımı yapanların çok karlı çıktını söyledi. Söylediklerini, yapımında sona yaklaştığı Kaya City projesinden örnek vererek devam eden Selahattin Sulu, Kaya City'deki konut fiyatlarının bile yüzde 40 a yakın pirim yaptığını ifade etti. 

gibi projeler Kaya City'e çok yakın konumda. Bu yatırımlar bir bir gerçekleşmeye başlayınca projemizin değeri çok arttı. 


Geçtiğimiz aylarda başbakanımızın Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamalar da inşaların inancını arttırdı ve buralara yatırım yapma amacı ile ciddi katılımlar oldu. İlk geldikleri yerlerden birisi de bizim projemiz oluyor. Çünkü projemiz sosyal yaşam alanlarının zenginliği ile seçkin bir yaşamı insanlara sunuyor. Gelen talepler bizi çok mutlu ediyor. İnsanların projemize gösterdiği ilgi ve teveccüh bize işimizin manevi hazzını yaşatıyor. 


KAZANMAK İÇİN GEÇ DEĞİL 


¦ Kaya City'den kazanmak için geç mi kalındı? 



Projemizden kazanmak için çok geç kalınmış değil. Satış da olan konutlarımız mevcut. Şimdi konut alanlar bile 5 ay içerisinde ve sonrasında yine çok kazançlı çıkmış olacak. 

Kaya City karlı bir yatırımın yanında içinde barındırdığı sosyal donatı alanları ile mükemmel bir yaşam alanı oluyor. Kaya City projesini hazırlarken tüm detayları titizlikle hazırladıklarını belirten Selahattin Sulu, Kaya City' nin yediden yetmişe herkesin mutlu ve huzurlu zamanlar geçireceği bir proje olarak tanımlıyor. 


KANAL İSTANBUL BÖLGEYE DEĞER KATACAK 



kanal İstanbul Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy Mahmutbey Metro Hattı'nın Temel Atma töreninde, ihalesinin çok yakında yapılacağı müjdesini verdiği Kanal İstanbul Projesi, Başakşehir'deki emlak piyasasında büyük bir değer artışı sağladı. Üçüncü köprünün bağlantı yollarının geçtiği Kayaşehir, ve Kanal İstanbul' projesinin de muhtemel güzergahlarının Başakşehir ilçe sınırları içerisinden geçiyor olması bölgede emlak yatırımı yapanlarını yüzünü güldürdü. Kanal İstanbul" güzergâhı, Yeniköy- Sazlıdere Barajı-Arnavutköy-BaşakşehirKüçükçekmece Gölü aksında yer alıyor. Emlak ve konut uzmanlarının kesin bir ağızla söylediği ise Kanal İstanbul nedeniyle Altınşehir'deki Güvercintepe, Şamlar, Kayabaşı gibi bölgelerin değerlerine çok ciddi değer katmaya devam edeceği yönünde. 


Habertürk Ek 


Geri Dön