06 / 05 / 2024

Şelale Evleri'nde icradan 1.1 milyon TL'ye satılık daire!

Şelale Evleri'nde icradan 1.1 milyon TL'ye satılık daire!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü; Pınartepe Mahallesi, Turgut Özal Caddesi, Şelale Evleri'nde yer alan daireyi 12 Kasım 2014 saat 10:00- 10:10 arasında tarihinde ihaleye çıkaracak.




Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü; Pınartepe Mahallesi, Turgut Özal Caddesi, Şelale Evleri'nde yer alan daireyi satışa çıkardı. Dairenin toplam bedeli 1 milyon 100 bin TL olarak belirlendi. İhalesi; 12 Kasım 2014 tarihinde saat 10:00- 10:10 arasında Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü odasında açık artırma suretiyle yapılacak. 


İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2010/352 T


BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ


2010/352 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: Taşınmazın özellikleri : TAPU KAYDI: Büyükçekmece Tapu Sicil Müdürlüğünün 17.07.2011 tarihli kaydına göre; İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Gürpınar, Yeni Mahallesi, Ayazma Mevkiinde kain, 1120 ada, 8 nolu parsel sayılı, 4.189,40 m2 yüzölçümlü, B.A.K. Dokuz Adet Dubleks Mesken vasfı ile kat mülkiyeti tesisli, B blok kargir binanın, 2/20 arsa paylı, (1) nolu meskenin tamamıdır.


TAŞINMAZIN HALİHAZIR DURUMU:Satışa konu taşınmaz; Büyükçekmece, Pınartepe mh. Turgut Özal cad. Şelale evleri No.49'da kain, 1120 ada, 8 nolu parselde kayıtlı B Blok kargir binanın, 2/20 arsa payına tefrikli, (1) nolu meskenin tamamıdır.Ana Gayrimenkul: Taşınmazın bulunduğu parsel üzerinde toplam 9 adet bağımsız bölüm villa bulunmaktadır. Bu villalar Şelale Evleri olarak adlandırılmıştır. Taşınmaz konum olarak, Turgut Özal Caddesine cepheli olarak yer almaktadır. D-100 Karayoluna, Metrobüse 2,5 km, Gürpınar merkezine ve sahile 1,5 km mesafededir. Yakın çevresinde Mood City, Flora Park Evleri ve Özel Gökcan Koleji bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ile ulaşım yürüme mesafesindedir. Konu Mesken; Bodrum+Zemin+ Normal+Çatı katlı olarak, betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. Takribi 11 yıllıktır. Dış cephesinde dekoratif taş, seramik ve prekast kaplama yapılmıştır. Site içinde açık otopark, yüzme havuzu ve kamelya bulunmaktadır.B Blok, (1) Numaralı Mesken ( Villa ) : Bodrum+Zemin+1 Normal+Çatı kattan ibarettir. Villa ikiz nizam olup bloğun kuzey cephesinde yer almaktadır. Bakımlı peyzaj düzenine sahiptir. Bodrum Kat: Salon, 1 oda, banyo, sauna, kalorifer odası ve hol hacimlerinden ibaret olup bu katın yer döşemesi seramiktir. Katta ufak pencere aydınlıkları bulunmaktadır.Zemin Kat: Salon, oda, mutfak, WC, antre, hol ve balkon hacimlerinden ibarettir. 1.Normal Kat: 2 oda, soyunma odası, banyo, ebeveyn banyo, hol ve balkon hacimlerinden ibarettir.Çatı Kat: 2 oda, mutfak, banyo, hol ve teras hacimlerinden oluşmaktadır. Malzeme özelliği olarak : Salonda ve odalarda yer döşemesi lamine parke, duvarlar saten boya, tavan kenarları gömme spotludur. Mutfak dolapları ahşap, tezgah granit olup ankastre ürünler bulunmaktadır. Pencereler ahşap görünümlü PVC doğrama olup otomatik panjur mevcuttur. Iç ve dış kapılar kaliteli ahşaptır. Banyoda vitrifiye malzemesi olarak, kabinli jakuzi küvet, hilton lavabo ve gömme klozet mevcuttur. Villada doğalgaz yakıtlı, kombi sistem petekli kalorifer tesisatı kullanılmaktadır. Çatı kat tavanı ahşap lambridir.Ust katlardan uzaktan deniz manzarası bulunmaktadır.Villa kaliteli malzeme ile inşa edilmiştir. Villanın brüt alanı takribi : 369,00 m2' dir.


Adresi:Pınartepe Mah., Turgut Özal Caddesi, Şelale Evleri, No:49/G Büyükçekmece / İSTANBUL


Yüzölçümü : 4.189,40 m2


Arsa Payı : 2/20


imar Durumu : Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.01.2010 tarih, 244633 sayılı yazısına göre; İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Pınartepe Mahallesi, 1120 ada, 8 nolu parsel, 06.10.2000 onay tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, Ayrık Nizam, TAKS:0.20 , H: 3 Kat yapılaşma şartı ile L-3 Konut' alanı olarak ayrıldığı belirtilmiştir.


Kıymeti :1.100.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydmdaki gibi olup, Petrol Ofisi A.Ş. lehine 2. Derece ipotek, malikin tasarruf yetkisinin sınırlandırılması şerhi, muhtelif haciz şerhleri ve iş bu dosyamızın 1. derecede ipotek şerhi bulunmaktadır.


1. Satış Günü : 12/11/2014 günü 10:00- 10:10 arası


2. Satış Günü : 09/12/2014 günü 10:00- 10:10 arası


Satış Yeri : Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü odası adresinde


Satıp şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, %18 KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/352 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.22/08/2014 /


(İİK m.126)_


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e kargılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön