28 / 04 / 2024

Selçuk Aktepe: Yalıtım lüks değil zorunluluk!

 Selçuk Aktepe: Yalıtım lüks değil zorunluluk!

İstanbul’da 1998 yılında kurulan Nimeçatı, İstanbul Zeytinburnu ve İkitelli’deki şubeleri ve Çorlu Borsa Meydanı’ndaki deposuyla yalıtım sektörüne hizmet veriyor.Selçuk Aktepe, yalıtımın lüks değil zorunluluk olduğunu müşterilerine söylüyor.



İstanbul’da 1998 yılında kurulan Nimeçatı, İstanbul Zeytinburnu ve İkitelli’deki şubeleri ve Çorlu Borsa Meydanı’ndaki deposuyla yalıtım sektörüne hizmet veriyor.Uzun yıllardır ODE ile birlikte çalıştıklarını belirten Nime Çatı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selçuk Aktepe, yıllar boyunca yalıtımın lüks değil zorunluluk olduğunu müşterilerine anlattıklarını söylüyor.


Şirketiniz hakkında bilgi verir misiniz? Yalıtım sektöründe ne zaman faaliyet göstermeye başladınız ? 


Nimeçatı, yalıtım ve çatı kaplama malzemelerinin satışı konusunda hizmet vermek üzere Sayın İlhan Battaloğlu tarafından 1998 yılında İstanbul’da kuruldu. Kurulduğu yıldan itibaren yalıtım sektöründe faaliyet gösteriyor ve ne mutlu ki Nime Çatı, sürekli artan bir başarı ve büyüme grafiği sergiliyor. İstanbul’da iki, Çorlu’da bir şubemiz ve yine Çorlu’da şubeden bağımsız bir de depomuz bulunuyor. Son yıllarda şubeleşerek büyüyoruz. Diğer taraftan, aslında alt bayilerimiz de bizim bir anlamda şubelerimiz. Böyle bakıldığında, çok yaygın bir satış ağına sahibiz. Ekibimiz, ürün bilgisi ve hatta uygulama bilgisi açısından donanımlı kişilerden oluşuyor. Uygulama konusundaki bilgimiz, hangi ürünün nerede, nasıl kullanılacağı konusunda müşterilerimizi yönlendirmemizi sağlıyor ki, bu da müşteri memnuniyeti ve sadakati açısından çok kritik bir nokta. Diğer taraftan, sattığımız markaların kullanıcı hatalarından dolayı zarar görmesini engelleyici bir tutum. Bu açıdan bakıldığında Nime Çatı, yalnızca bir satış firması değil. Yılların getirdiği deneyimini müşterilerine sunan, onlara ihtiyaçları olduğu noktalarda bir anlamda danışmanlık yapan donanımlı bir firma. Bu nedenle sloganımız; “Çatı ve yalıtıma dair her şey.” Bu her şeyin içinde, hem ürün hem de bilgi var. 


Yalıtım sektörünü neden tercih ettiniz ? 


Nimeçatı kurucu ortaklarından Sayın İlhan Battaloğlu’nun inşaat sektöründeki tecrübeleri Nime Çatı’nın kuruluşundan itibaren çatı ve yalıtım sektöründe var olmasında ve sektöre yoğunlaşıp büyümesinde önemli bir rol oynamış.Yalıtım, son yılların gözde sektörü inşaat içinde önemini her geçen gün artıran bir alan. Yeni binaların inşasında ısı ve su yalıtımına önem verilmesinin yanı sıra önceki yıllarda yapılan binalar da bu konuda ek tedbirler almaya başladılar. Bu da yalıtımın gerekliliğine, önemine ve farkındalığın oluşmasına direkt etki etmiş durumda. ODE ile işbirliğiniz nasıl ve ne zaman başladı? Nime Çatı – ODE Yalıtım işbirliğinin geçmişi çok eski zamanlara dayalı olmasıyla birlikte, 2002 – 2005 yılları arasında aktif olarak çalışmaya başladık. İki tarafın da kopmayan bağları 2013 yılı başı itibariyle yeniden kuvvetlendi. Bugün de işbirliğimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz.



“ODE’nin tüm ürünleri müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünlerdir” Bölgenizde özellikle hangi ürünler tercih ediliyor? 


Müşteri çeşitliliğimiz dikkate alındığında, tahmin edileceği üzere, çok farklı ürünlere ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada, geniş bir ürün yelpazesine sahip olan ODE’nin ihtiyaç duyulan ürünleri de aynı doğrultuda çeşitlilik gösteriyor. ODE’nin bütün ürünleri, sektörün ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünlerdir. ODE ürünleriyle ilgili nasıl geri dönüş alıyorsunuz? ODE’nin ürünlerine yönelik müşteri yorumları pozitif. Elbette ki, daha önce ODE’yi almış, yanlış ürün seçimi, yanlış uygulama gibi nedenlerle ürünle ilgili sorun yaşamış olan kişilerle karşılaşıyoruz. Ancak, bize geldiklerinde, konuyla ilgili kendilerini bilgilendiriyor ve gerek sattığımız ürünlerde olası bir sıkıntının yaşanmaması gerekse marka ile ilgili olumsuz bir durum oluşmaması için gerekli tüm desteği kendilerine veriyoruz. Bunun dışında ODE ile ilgili bugüne kadar ciddi bir sorun ile karşılaşmış değiliz.



“ODE kendini sürekli yeniliyor, geliştiriyor” ODE’nin ürün çeşitliliği ve gelişimi için neler söyleyeceksiniz? 


Nime Çatı ve ODE işbirliği çok eski dönemlerden bu yana süre geldiğinden ODE’nin kaydettiği gelişimi çok yakından takip etme ve yaşama imkanı bulduk. ODE, sektördeki gelişime ve ihtiyaçlara göre kendisini sürekli geliştirip yenilemiş ve bugün Türkiye’nin konusunda en önemli üreticileri arasında kendine haklı bir yer edinmiş durumda. Ürün çeşitliliği de bu büyüme ve sektör ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulduğundan, bu doğrultuda büyümesine devam edeceğine inancımız sonsuz.



Bölgenizdeki kişilerin yalıtım sektörüne bakışı nasıl? Bölgenize göre kısa bir değerlendirme yapabilir misiniz?

 

Çatı ve yalıtım sektörü sürekli gelişen bir pazar olmakla beraber, insanların da alışkanlıklarını değiştirmesi çok kolay olmadığı için, öncelikle yalıtımın önemi ve gerekliliği konusunda bilincin oluşması gerekiyor. Son yıllarda, bu anlamda ciddi bir gelişim gözlendiğini belirtmiştim. Bu gelişimin artarak devamı için de, gerek üretici gerekse satıcılar olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Biz de yalıtımın lüks değil bir zorunluluk olduğunu anlatıyor ve bunun için doğru ve kaliteli ürün kullanımının önemini vurguluyoruz. Bu anlamda olumlu geri dönüşler de alıyoruz. Şubelerimiz, İstanbul Zeytinburnu, İstanbul İkitelli ve Çorlu Borsa Meydanı’nda bulunduğu için, buraya gelen müşterilerin çoğunda da bu bilinç zaten var ve henüz bu konudaki farkındalığa sahip olmayan kişilere, bilgilendirme de yapıyoruz.


Eklemek istedikleriniz var mı?


Son olarak Türkiye ve beraberinde inşaat sektörü için zor bir dönemi geride bıraktığımızı düşünüyorum. Yılın son çeyreğinin hem Türkiye hem de sektörümüz açısından iyi geçeceğine inanıyorum. Bu vesileyle, tüm ODE ailesine başarılar diliyorum.


ODE Pusula 


Geri Dön