28 / 04 / 2024

Selçuk Geçer dolarda büyük fırtınanın tarihini açıkladı: 70 TL’ye çıkacak!

Selçuk Geçer dolarda büyük fırtınanın tarihini açıkladı: 70 TL’ye çıkacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 45'te sabit tuttuğunu açıklarken, ekonomistlerden de dolar ve altın açıklamaları peş peşe geldi. Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada dolar kurunun 70 TL olacağı tarihi açıkladı.  İşte Geçer'in o açıklaması...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmezken piyasalar tarafından merakla beklenen haftalık repo faizi yüzde 45,00 olarak kaldı. Böylelikle 2023 yılı Haziran toplantısında başlamış olan faiz artırım sürecine ara verildi Söz konusu bu dönemde toplam faiz artırımı 3.650 baz puan şeklinde gerçekleşti.

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru hızlı bir atağa geçerken kapalı çarşıda geçtiğimiz günlerde psikolojik sınırda aşılmıştı. Paylaşılan rakamlara göre Bankalar arası piyasada dolar kuru 31,02 Türk Lirası olarak görülürken Euro'da da 33,74 Türk Lirası rakamları görüldü. 

Selçuk Geçer dolarda büyük fırtınanın tarihini açıkladı: 70 TL’ye çıkacak!

SELÇUK GEÇER DOLAR KURUNUN 70 TL OLACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasında bulunan Ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun düz bir çizgi halinde gittiğini söyleyerek muhteşem bir baskı olduğunu belirtti.

Açıklamasında "Ne kadar böyle gidecek ben size söyleyeyim" cümlesiyle başlayan  Ekonomist Selçuk Geçer, seçime kadar bu şekilde ilerleyeceğine değindi.

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında başı çeken Selçuk Geçer yaptığı açıklamada dolar kurunun seçimlerden sonra serbest bırakılacağını ve gittiği yere kadar gideceğini dile getirerek, “Eğer serbest bırakmazlarsa ne olur? Yabancılar gelmez. Yerli yatırımcılar daha çok dolar alımı gerçekleştirir. Piyasa daha da sıkıntılı bir duruma girer." dedi. 

Merkez Bankası rezervleri eriyeceğini ve kur kırılması endişesi olabileceğini kaydeden Selçuk Geçer, kısa vadeli borçta bir rekora imza atıldığını kaydederek, "226 milyar dolar ödememiz var. Ödeyemezsek rezervler eksiye gider." dedi.

30 seviyelerinde tutmaya çalışılan doların yıl sonunda 70 Türk Lirası olabileceğini belirten Ekonomist Selçuk Geçer, baskılanan bir doların hata olduğunu belirterek, "Dolar peyderpey yükselse de bir anda yükselse de rakam aynı ama yarattığı etki farklı olacak." diye konuştu. 

 

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değeri belli 4 milyar TL'yi aştı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?


Geri Dön