27 / 04 / 2024

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.



Son günlerde otomobil sektöründe yaşanan durgunluk kapsamında ikinci el otomobil pazarında da hareketliğin yeniden başladığı duyuruldu. Özellikle 500 bin liraya kadar fiyat aralığındaki araçlar için artan talep, alıcılar için yeni fırsatlar oluşturdu. Bu bütçe ile, farklı kategorilerde birçok cazip ikinci el otomobil bulmak mümkün olabilir. 

İkinci el otomobil pazarında gözlenen hareketlilik, artan faiz oranları ile alım gücünü düşürerek satışları olumsuz etkiledi ve bu durum fiyatlarda da gerilemeye yol açtığı kaydedildi. 

SATILAN ARAÇLARDA PAZARLIK PAYI 20-30 BİN TL 

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; İkinci el otomobil pazarında yaşanan  durgunluk yerini canlanmaya bırakmış durumda. Fiyatların normalleşmeye başlaması ile beraber, otomobil satın almak isteyenler ilan sitelerini araştırıyor.  Sahibinden veya galericiden satılan araçlarda pazarlık payları 20-30 bin lira seviyelerine ulaştı. Öte yandan, galericiler hızlı bir şekilde satış yapabilmek için elde edecekleri kârdan fedakarlık etmeye başlamış durumdalar. 

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

2012 VE ÜSTÜNDEKİ MODELLER REVAÇTA

Ayrıca, 500 bin lira fiyat seviyesinde olan araçlar, ikinci el otomobil pazarında oldukça  ilgi görüyor. Bu fiyat aralığındaki araçlar, hızlı el değiştirme hızıyla dikkat çekiyor. Özellikle 2012 model ve üzeri araçlar, alıcılar tarafından tercih ediliyor. İkinci el otomobil piyasasında, Ramazan Bayramı, yerel seçim ve yaz aylarının yaklaşması ile beraber fiyatlarda yükselme bekleniyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar da bu yükselişte önemli rol oynadığı iletildi.

SIFIR KİLOMETRE ARAÇ SIKINTISI

Öte yandan, bazı sıfır kilometre araçların, fabrikaları Türkiye'de olması ve bayilerde bulunmaması, ikinci el otomobil pazarını da olumsuz yönde etkiliyor.. Bu durum, 2023 model bir araç için  fiyatlarının yüksek kalmasını sağlıyor. Ticaret Bakanlığı'nın 6 ay 6 bin kilometre kuralı, ikinci el otomobil pazarında önemli bir değişime yol açtı. Bu kuraldan dolayı, 2024 model araçlar henüz ikinci ele düşmüyor. Şu anda ikinci elde satılacak en yüksek modelli araç, Eylül 2023'te üretilmiş olması gerekiyor. Temmuz ayından itibaren ise Ocak 2024'te üretilmiş olan ikinci el 2024 model araçlar satışa çıkabilecek.

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

İkinci el otomobil piyasasında sert düşüş! Bu otomobiller 200 bin TL'nin altında satılıyor!

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!


Geri Dön