29 / 04 / 2024

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon vatandaşların alım gücünün azalması otomobil piyasasını da olumsuz yönde etkiliyor. İkinci el otomobil piyasasında müthiş bir durgunluk yaşanıyor. 



İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk sürerken Gaziantep'te pazar günleri açılan ikinci el oto pazarında yaşanan yoğunlukta piyasada yüzleri güldürmedi. Yaşanan yoğunluğun çok fazla aldatıcı olduğunu kaydeden alıcı ve satıcılar ise "Bakan çok ama alan az" dediler.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; İkinci el otomobil fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler kapsamında geçtiğimiz sene sonlarına doğru düşüş eğilimi yaşayan ikinci el oto fiyatları, yeni sene ile beraber tekrardan yükseliş eğilimine geçmiş oldu. 

Gaziantep'te pazar günleri açılan ikinci el oto pazarında yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Yoğunluğun aldatıcı olduğunu belirten alıcı ve satıcılar ise, "Bakan çok ama alan az" ifaede ettiler.

MÜŞTERİ ÇOK FAZLA AMA ALAN MAALESEF YOK

Gaziantep'te otogar civarındaki ikinci el oto pazarına araç almak için geldiğini kaydeden vatandaşlar, "Piyasa biraz durgun. Bakan çok, müşteri çok ama alan yok. Fiyatlar çok fazla. Satıcılar satamıyor, alıcılar alamıyor" denildi.

İkinci el otomobil piyasası çok durgun! Vatandaş bakıyor ama almıyor!

YOĞUN BİR KALABALIK VAR FAKAT ALICI DEĞİLLER

Oto pazarına gelen vatandaşların oluşturduğu kalabalığın yüzde 80'inin sadece bakmak için olduğunu belirtilerek, Piyasanın çok fazla durgun olduğu ve  ikinci el oto pazarında yoğun bir kalabalığın bulunduğu ama bu kalabalığın yüzde 80'inin alıcı olmadığı kaydedildi. Vatandaşların araçlara ve piyasaya bakmaya geldiği ama almadığı belirtildi.

FİYATLAR ÇOK FAZLA!

İkinci el oto fiyatlarının tekrar yükselmeye de başladığı da kaydedildi. Piyasadaki araçların çok pahalı olduğu ve fiyatlarda hiç bir şekilde düşüş olmadığı kaydedilerek 320 bin kilometredeki bir araca 440 bin lira istendiği belirtildi. 

İkinci el otomobil piyasasında sert düşüş! Bu otomobiller 200 bin TL'nin altında satılıyor!

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Satış rekorlarına rağmen, yollardaki 4 otomobilden biri hurda statüsünde!

2023'te en çok satılan 2. el otomobil markaları belli oldu!


Geri Dön