02 / 05 / 2024

Selçuk Geçer'den dolar alacakları heyecanlandıran yorum!

Selçuk Geçer'den dolar alacakları heyecanlandıran yorum!

Selçuk Geçer, doların eylül ayında daha da artacağını belirtti. Ünlü ekonomist, doların 19 TL'ye ulaşacağını söyleyerek heyecan verici açıklamalarda bulundu.



Ekonomist Selçuk Geçer para politikalarıyla ilgili çarpıcı eleştirilerde bulundu. Dolar kurunun yükseleceğini ifade eden Geçer, dolar alacakları heyecanlandırdı.

Selçuk Geçer ağustos ayının sonu veya eylül ayının başından itibaren doların 20 TL'nin üstüne çıkacağını öngördüğünü ifade etti.

"30 LİRANIN KIYISINA GELEBİLİR"

Kış aylarının sert geçeceğini vurgulayan Geçer, “Kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla, dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer den dolar alacakları heyecanlandıran yorum!

"BİR ANDA DOLAR KURUNU 60-70 LİRA OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Geçer, ilerleyen süreçte uygulanan para politikalarının değişmediği takdirde doların yukarı fırlayacağını açıkladı.

Eğer bu politikalarında ısrar ederlerse, direnirlerse kırılmanın yaşanacağını belirten Geçer, "Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hâlâ anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemezsin" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön