02 / 05 / 2024

Selçuk Geçer'den dolar yatırımcılarına umut ışığı!

Selçuk Geçer'den dolar yatırımcılarına umut ışığı!

Dolar bugün yukarı yönlü çıkışına devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer'den "Hazır olun" uyarısı geldi.



Kişisel YouTube hesabından video yayınlayan Selçuk Geçer, dolar kıtlığı yaşanacağı konusunda uyarı yaptı.

Dış ticaret açığının her geçen gün artış gösterdiğini aktaran Geçer, dolarda yüzde 100 dolar patlaması olacağını söyledi.

Dış ticaretin Temmuz ayı itibariyle 1,7 milyar dolara geldiğini söyleyen Selçuk geçer, geçen aydan bu yana yüzde 147'lik bir artış olduğunu söyledi.

Selçuk Geçer den dolar yatırımcılarına umut ışığı!

Faizlerin indirilmesine rağmen enflasyonun düşmediğini dile getiren deneyimli ekonomist, hükümetin doları düşürerek ihracatı artırmaya çalıştığını iddia etti. Selçuk Geçer'in iddiasına göre ise bu durumun doğru çıkması mümkün değil. Selçuk Geçer ayrıca ithalat ile ihracat arasındaki makasın her geçen gün arttığını belirtti.

"DOLARA İHTİYAÇ HER GEÇEN GÜN ARTACAK"

İhracatın her geçen gün biraz daha daraldığını ifade eden Selçuk Geçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhracatımız her geçen gün biraz daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön