29 / 04 / 2024

Selimoğlu Grup Fikirtepe’de 5 bin konut yapacak!

Selimoğlu Grup Fikirtepe’de 5 bin konut yapacak!

Selimoğlu Grup İstanbul Fikirtepe’de 8 adada anlaşma sağladı. Şirket her bir adayı farklı ortaklarla projelendirecek. 5 bin konuta imza atılacak toplam proje alanında en büyük AVM inşaatına da başlanacak.




Ortaklarıyla birlikte 300 milyon dolarlık yatırıma imza atacak olan Selimoğlu Group, Çengelköy Park Villaları’nın ardından yılın ikinci projesini satışa çıkardı.  Kartal Rezidans Eagle ismiyle Kartal’da yükselecek projenin yanı sıra şirketin Fikirtepe planları da genişledi. Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, İstanbul’da kentsel dönüşümün sembolü haline gelmesi beklenen Fikirtepe’de 8 ayrı adada toplam 5 ila 8 bin arasında konut ve Türkiye’nin en büyük iş ve ticaret merkezini hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.


Ruhsat alma süreci yaklaştı


Fikirtepe’de dönüşüm sürecinin uzadığını ve imar probleminin aşılmasını beklediklerini dile getiren Selimoğlu, “Uzun bir sürecin ardından ruhsat alma aşamasına geldik. Ancak uzayan süreç hem arsa sahipleri hem de biz yatırımcılar için sıkıntılara neden oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hızlandırmaya çalıştığı duyumlarını alıyoruz. Ruhsatlar alınır alınmaz projelere start vereceğiz” diye konuştu.


AVM’de iddialı


Bölgede kimi projelerde Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana Film ile bazı projelerde de Vartaş ve Rochel firmalarıyla ortaklıkları olduğuna dikkat çeken Selimoğlu, Fikirtepe’de sanayinin bulunduğu alanı aldıklarını, burada Türkiye’nin en büyük iş ve ticaret merkezini yapacaklarını da söyledi.


Kartal’a 20 milyonluk yatırım


Selimoğlu Grup’un yılın ikinci lansmanıyla satışa çıkardığı Kartal Rezidan Eagle 20 milyon liralık yatırımla yükseliyor. 17 bin 365 metrekarelik arsa üzerinde 134 konut ve 10 ticari ünite bulunuyor. Kaba inşaatın yüzde 50’sinin tamamladığı projede teslim tarihi Haziran 2015 olarak veriliyor. Büyüklükleri 52 ile 130 metrekare arasında değişen dairelerin stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerinden oluşan sitede ev fiyatları lansmana özel 155 bin liradan başlıyor. Banka kredisine uygun projede metrekare fiyatları 2 bin 600 lira ile 3 bin 600 lira arasında değişiyor.


Çeşme’den vazgeçmiyor


Uzun yıllardır Çeşme’de villa yatırımları bulunduğunu ve her yıl bu bölgede 100 villa inşa ettiklerini anlatan Aydoğan Selimoğlu, “Çeşme İstanbullu yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bir bölge ve projelerimize büyük talep alıyoruz. Kaliteli villalar üretiliyor ve Çeşme’de elit bir kitle oluştu. Bölgede, Alaçatı, Ilıca, Dalyan, Aya Yorgi’de villalar yapıyoruz” dedi.



Geri Dön