28 / 07 / 2024

Selzedelerin faturaları siliniyor!

Selzedelerin faturaları siliniyor!

Sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, İstanbul Belediyesi de zarar görenlerin su ve doğalgaz faturalarını silmeye hazırlanıyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Son kararı Başkan Kadir Topbaş verecek. Geçen hafta İstanbul ve çevresinde yaşanan sel felaketi büyük üzüntüye neden olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi selzedeleri biraz olsun rahatlatmak amacıyla su ve gaz faturalarını silme kararı aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'teklif karar' olarak görüşerek oybirliği ile kabul ettiği önergeye göre; kamu kurumlarınca selden zarar gördüğü tespit edilen konut ve iş yerlerinin su faturaları mümkünse tahsil edilmeyecek, ertelenecek veya taksitlendirilecek.

VERGİ BORCU DA ERTELENDİ
Önergeyle mağdur vatandaşlara bu konuda kolaylık sağlanması için İSKİ Genel Kurulu'na yetki verildi. Bu arada, yine selden zarar gören konut ve işyerlerindeki doğalgaz faturalarının da benzer bir şekilde yapılandırılması yönünde verilen bir başka yazılı önerge de, Başkanlık makamına havale edildi. İGDAŞ faturalarıyla ilgili son kararı da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verecek. Ayrıca, selden zarar görenlerin vergi ödemeleri ertelendi. Karara göre 8 ile 30 Eylül arasında verilecek olan beyannameler, Ekim'de ödenebilecek. Uygulamadan faydalanmak isteyenler 30 Eylül'e kadar vergi dairelerine başvuracak.

VAKIFBANK'TAN 6 AYLIK ERTELEME
VakıfBank, sel felaketinden olumsuz etkilenener için kredi kolaylığı sağlıyor. Bankadan yapılan açıklamada, kredi anapara ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenerek 60 aya varan vadelerle yüzde 1 faiz oranından taksitlendirildiği belirtildi.

DÖVİZ YARDIMI DA VAR
Açıklamada, sel felaketinden etkilenen işletmelerin, oluşan zararlarının giderilmesine yönelik olarak uygun faiz koşullarıyla 60 aya kadar vadeli 'TL Destek Kredisi'nden yararlanabildiği ifade edildi. VakıfBank'ın, ihracatçı firmalar için de 'YP (Yabancı Para) Destek Kredisi' kapsamında 6 ay ödemesiz dönemli, 18 ay vadeye kadar kredi kullandırdığı kaydedildi.
Takvim


Geri Dön