05 / 05 / 2024

Şemdinli sanayi sitesine kavuşacak!

Şemdinli sanayi sitesine kavuşacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan ve ilk olma özelliğine sahip sanayi sitesinin esnafın yüzünü güldürmesi planlanıyor. Yaklaşık 8 milyon lira maliyetle 16 bin metrekare alan üzerinde yükselen site 50 iş yerinden oluşacak.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan ve ilk olma özelliğine sahip sanayi sitesinin esnafın yüzünü güldürmesi planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin destekleriyle Atatürk Ortaokulu'nun karşısında 3 blok halinde sanayi sitesi inşa edildi.

Yaklaşık 8 milyon liraya mal olan sanayi sitesi 16 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirildi. Alt ve üstyapısıyla gerekli standartlara uygun yapılan site idari bölüm, toplantı salonu ve mescitten meydana geliyor.

Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Muharrem Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi sitesi için 2012'de başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

Tekin, "Sanayi sitemizin üstyapısının yüzde 30'unu da kendi sermayemizden, üyelerimizin ödediği aidatlarla sağlamış olduk. Sitemiz 3 blok ve 50 iş yerinden oluşuyor. Her bir dükkanımız yaklaşık 140 metrekare kapalı alana sahip. Sitenin altyapısı ve çevre düzenlemesini de Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın yüzde 70 hibe desteğiyle yaptırdık." diye konuştu.

Kooperatifin 50 üyeden oluştuğunu ve tamamının mesleğin içinde olduğunu ifade eden Tekin, şu açıklamalarda bulundu: "Sanayi sitemiz faaliyete geçtikten hemen sonra burada doluluk oranı yüzde yüz sağlanacak. Bir hafta içerisinde kura çekimiyle iş yerlerini esnafa teslim edeceğiz. Şemdinli ilk defa sanayi sitesine kavuşmuş olacak. Şimdiye kadar sanayici esnafı mahalle aralarında, sokak aralarında dağılmış durumdaydı. Hem görüntü hem çevre kirliliğine neden olmuştu. Bütün sanayici esnafımızı bir arada topluyoruz ve sanayici esnafımızı buraya topladığımızda hizmet kalitesi de artacaktır."


Geri Dön