03 / 05 / 2024

Seranit'in DRC Isıtma Sistemi, Santez Programı'nda!

Seranit'in DRC Isıtma Sistemi, Santez Programı'nda!

Lider porselen karo üreticisi Seranit tarafından başlatılan ve geliştirme süresinde  Yıldız Teknik Üniversitesi ile çalışılan DRC Isıtma Sistemi projesi Sanayi Bakanlığı tarafından SANTEZ programı kapsamına alındı



 

Porselen karo sektörünün lider üreticilerinden Seranitin geliştirdiği yeni nesil ısıtma sistemi  Seranit DRC, Seranit ile Yıldız Teknik Üniversitesinin bu konudaki işbirliği sonucunda Sanayi Bakanlığı tarafından SANTEZ programı kapsamına alındı.

SANTEZ programı, sanayilerin Ar-Ge'ye dayalı ihtiyaçlarının, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulmasını ve üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırmayı hedefliyor.

İnovasyon ve Ar-Ge'nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye" vizyonuna katkı sağlaması amaçlanan SANTEZ programı kapsamına alınmak, Seranitin inovatif yaklaşımını destekleyerek daha da güçlü hale getirecek. Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan,  Seranit DRC Isıtma Sisteminin SANTEZ kapsamına alınmasını şöyle değerlendirdi. Bu program Seranit'in inovatif tarafını destekliyor. Bizim inovatif yaklaşımlarımız, teknoloji ve AR-GE yatırımlarımız üniversitelerin bilimselliği ile birleşince ortaya böyle devrim niteliğinde projeler çıkıyor. Bunlar Türkiyeyi dünya çapında öne çıkaracak programlar.  İnovatif ve teknolojik alt yapısı ile sektöre yön veren bir yapıda olan Seranit'in bu program dahilinde daha güçlü projeler geliştireceğine inanıyoruz.

Katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesini destekleyerek Türkiyenin uluslararası rekabet gücünün artırmasına yardımcı olmayı ve üniversitelerdeki akademik bilginin ticarileşmesini hedefleyen SANTEZ programına alınan projelerde devlet yatırımı destekliyor. DRC Isıtma Sistemleri daha önce de 2010 yılı Altın Çekül Ödülünü almıştı.


Seranit DRC Isıtma Sistemleri

Seranit tarafından geliştirilen Seranit DRC°  ısıtma sistemi, yeni nesil ısıtma sistemleri içinde doğal ve çevreci olmanın yanı sıra düşük enerji harcama özelliği,  daha konforlu ve sağlıklı ısınma sağlama gibi nitelikleriyle de ön plana çıkıyor.

En önemli özelliği FIR (uzak kızıl ötesi ışın) yayma prensibi ile çalışması olan Seranit DRC°  ısıtma sistemi, hızla gelişen inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan seramiğe insan için çok önemli bir yere sahip olan ekolojik enerji verimliliği ve insan sağlığını koruma etkisini de ekliyor. Güneşin ısıtmasına en yakın ısıtmayı sunan Seranit DRC Isıtma Sisteminde ısı kaynağı olarak elektrik iletkenliğine sahip, dolgu malzemesi içeren kaplama kullanılıyor.

Seranit DRC° Panelin kişi ve ortam odaklı ısıtma sistemi bu niteliği ile hem kişileri hem de içinde bulunduğu ortamı konforlu biçimde ısıtıyor.  Termostatik ısı kontrolü sayesinde panel yüzeyi istenilen sıcaklıkta ayarlanabiliyor. Isıtırken, ortamın havasında değişiklik yapmadığı için içerideki oksijeni tüketmiyor, havayı kurutmuyor ve baş ağrısı, göz kuruluğu gibi sorunlara da neden olmuyor.

Seranit DRC° Panelin bir başka özelliği ise ekonomik olması.  Ürün seçimine göre 200 Watt ya da  400 Wattlık güç tüketimiyle konforlu bir şekilde ısıtıyor. Ayrıca, tükettiği elektriği yüksek oranda ısı enerjisine dönüştürerek son derece verimli bir kullanım sunuyor.  Yüzeyler eşit zamanda ve eşit oranda ısınıyor, sistem kapandığı anda bile ısısını koruyarak kişileri ve ortamı ısıtmaya devam ediyor.

 


Geri Dön