19 / 05 / 2024

Serdar İnan: İstanbul çılgın, biz ayak uyduruyoruz!

Serdar İnan: İstanbul çılgın, biz ayak uyduruyoruz!

Serdar İnan 'ın yeni kitabı Asl-ı Suret çıktı. İnan, 5. kitabı olan Asl-ı Suret 'te, aslolan ile dünya halini biraraya getirerek olan ile olması gereken arasındaki köprüyü gösteriyor



Serdar İnan, Başbakan Erdoğan 'ın ‘çılgın Proje 'sine 30 milyar dolar teklifiyle herkesi şaşırttı. 2008 yılında ürettiği “çılgın ” projelerinden biri de Haliç ile Karadeniz 'in birleşeceği ‘Venedik Projesi 'ydi.

İSTANBUL 'A AYAK UYDURMAK

İnan, Tv 'de kendisine sorulan, “Hanginiz daha çılgın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mı, siz mi ” sorusuna şu tarihÜ® cevabı verdi: “Valla aslında İstanbul çılgın, biz ona ayak uyduruyoruz. ”

ASL-I SURET BİR KARAKUTU

İstanbul aşığı, olarak da tanınan Serdar İnan 'ın yeni kitabı Asl-ı Suret, hayatın karakutusu niteliğinde. Kalem 'i adlı ciltte Serdar İnan 'ın makaleleri, Kalb 'i adlı ciltte ise şiirleri yer alıyor.

Serdar İnan 'ın yeni kitabı Asl-ı Suret çıktı. İnan, 5. kitabı olan Asl-ı Suret 'te, aslolan ile dünya halini biraraya getirerek olan ile olması gereken arasındaki köprüyü gösteriyor. İnsanların kendilerine ve yaşamlarına ayna tutmalarını sağlıyor. Hayatın anlamı, ‘bir ' olmanın gücü ile ilgili farkındalık oluşturuyor. Asl-ı Suret 'in içinde bulunduğu kutunun siyahlığı hiçliği, kutunun içinde yer alan Kalem 'i ve Kalb 'i ciltlerinin beyazlığı ise alemi temsil ediyor. Alemde tüm renklerin varolduğunu belirten Serdar İnan, tüm renklerin karışımından da beyazın oluştuğunu hatırlatıyor. “Karakutunun içindeki kitap bir bitiş değil, başlangıç. ” İnsanların geleceklerini çok geç olmadan dönüştürmelerinin keşfedebilecekleri en kıymetli hazine olduğunu belirten Serdar İnan karakutuların herşey bittikten sonra bulunduğunu ama bu karakutunun içindeki kitabın bir bitişi değil bir başlangıcı, bir uyanışı içerdiğini anlatıyor.

AYNA TUTACAKSINIZ

Serdar İnan, kitabını Tek Ritm başlığı altındaki giriş makalesinde şöyle anlatıyor: “Bir kitap yazmak ve her şeyi içine koymak; hayatı, soruları, cevapları, geçmişi ve geleceği sığdırmak; özünü, yaşamın sözünü aktarmak ve doğruyu yazmak, elbette her yazarın hayalidir. Elinizdeki kitap bu hayalin binlerce örneğinden biridir. Ama unutmayın ki, yazılan her kitap ayrı ayrı olsa da, aslında, bir mozaiğin parçalarını oluşturur; hepsinde doğruları ve yanlışları kol kola gezer bulursunuz. Kimini beğenmez, kimine aşık olursunuz; bazen kendinizden birer parça bulup sevinir, bazen de yazarı önyargılı bulup kızarsınız.

Bu kitapta ise bugüne kadar muhtemelen duymadıklarınızı ve görmediklerinizi okuyacaksınız; bambaşka bir açıdan, bambaşka kelimeler yolu ile ilerleyeceksiniz. Bugüne kadar dışarıdan seyrettiklerinizin gözünden seyredene, yani kendinize bakacaksınız. Kısaca kendinize ayna tutacaksınız, belki ilk defa kendiniz ile tanışacaksınız. İlk defa gerçek yüzünüzü görecek, sevgilerinize, sabitlerinize, öfkelerinize tanık olacaksınız. Bugüne kadar doğru bildiklerinizi eleştirir olacaksınız. Neden böyle düşündüm, diye kendinize kızacak, yakınlarınıza belki ilk defa hak vereceksiniz. Başkalarının gözü ile bakınca kendinizi belki onlar kadar kolay affedemeyeceksiniz. Ancak en sonunda tüm hatalarınıza rağmen her şeyin sizden başladığını anlayacak ve öneminizi daha iyi kavrayacaksınız. Hedefimiz budur, bundan sonra bu hedefe giden yolları, bu şekilde düşünmenin size sağlayacağı faydaları okuyacaksınız. “Hayata niye geldik ”, “Niye yaşıyoruz ”, “Nereye gideceğiz ”, “Doğru olan nedir ”, “Bize huzur veren düşünüş sistemi hangisidir ” sorularının cevaplarını sorgulamaya başlayacaksınız. Hepimizin aslının bir olduğunu öğreneceksiniz ve bu manevi uyanışı yaşadığınızda, sizin de artık elinizde her kapıyı açacak bir anahtarınız olacak. Sorular, değişik kelimeler ile sorulsa da, sizin cevabı bulmanız kolay olacak. ' Serdar İnan 'ın 1999 yılından bugüne değin yazdığı şiir ve makaleleri kapsayan kitabı Asl-ı Suret 'i, D&R, İnkilap Kitabevi ve Remzi Kitabevi 'nde bulmak mümkün.

02163530530
www.serdarinan.com

Serdar İnan KiMDiR
1965 yılında Erzincan 'da doğdu. Robert Kolej 'in ardından İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden mezun oldu. Aile üyelerinin birçoğu mimar ve inşaat mühendisi olan İnan, üniversite yıllarında aile şirketi İnanlar İnşaat 'ta çalışmaya başladı. 1995 yılında İnanlar İnşaat 'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu ve bugüne kadar 100 'ün üzerinde projeye imza attı. İnşaatın dışında otomotiv, enerji ve turizm sektörlerinde yatırımı bulunan Serdar İnan, Mimar Sinan Vakfı (MİKEV) Mütevelli Heyeti Başkanlığı 'nın yanı sıra İstanbul İnşaatçılar Derneği 'nde (İNDER) başkan vekili olarak görev yapıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Mimarlar Odası üyesi olan Serdar İnan İstanbul aşığı mimar olarak biliniyor. Beş kitabı yayınlanan İnan, evli ve dört kız çocuğu babası.


Geri Dön