05 / 05 / 2024

Serdar Sağlam: Yeşil alan projesiyle Samsun nefes alacak!

 Serdar Sağlam: Yeşil alan projesiyle Samsun nefes alacak!

Şehir Plancıları Odası Samsun Şube Başkanı olan Serdar Sağlam, Büyükşehir Belediyesi' nin okullar bölgesini taşıyarak hayata geçireceği yeşil alan projesinin Samsun'un nefes aldıracağını dile getirdi.




Şehir Plancıları Odası Samsun Şube Başkanı Serdar Sağlam, Büyükşehir Belediyesi'nin okullar bölgesini taşıyarak hayata geçireceği yeşil alan projesinin Samsun'a 'nefes aldıracağını söyledi. Sağlam, "Üstü yeşil alan, altı otopark olacak. Samsun trafiği de vatandaş da rahat bir nefes alacak" dedi ŞEHİR Plancıları Odası Samsun Şube Başkanı Serdar Sağlam. Samsun'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bir değerlendirme yaptı. Sağlam, özellikle kent içinde vatandaşların 'nefes' alabilecekleri alanlara ihtiyaç olduğunu belirterek. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 'okullar" projesinin kent için büyük bir artı olduğunu kaydetti. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜK BİR FIRSAT 


Kentsel dönüşümde mülk sahibi vatandaşların harç ve vergilerden muaf olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Sağlam, "Afet riskli alanlarla ilgili kanun geçti. Bu kanunun çok büyük avantajları var. 

Harçlardan muaf oluyorsunuz, vergilerden muaf oluyorsunuz, otopark ücreti ödemiyorsunuz kısacası binanınız yenilemek istiyorsanız ve binanız da yetkililerce yapılan tespitler sonucunda depreme dayanıksız ise. büyük bir fırsat. Sadece inşaat maliyetine binanızı yapmış oluyorsunuz. Bina bazında bir teşvik söz konusu" dedi. 


DÖNÜŞÜM YAPARKEN DOKUYU DA DEĞİŞTİRMELİYİZ 


inaların tamamının depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğinin de altını çizen Sağlam, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle İlkadıın bölgesinde insanların 'nefes alabilecekleri' alanlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Sağlam, "Saathane'yi. Çiftlik'i. kısacası İlkadım'ı bir düşünün. Hep bitişik nizamlar var. 


Dönüşüm oluyor ancak doku değişmiyor. Sıkışıklık aynı kalıyor, sadece binaların daha kalitelisi yapılıyor. Dokusal anlamda kente katkısı oluyor mu? Hayır. Örnek vermek gerekirse, Çiftlik Caddesi'ııin başına yeni bina yapıldı, eskisinden daha güvenli ama daha yiiksek ve yine bitişik. Değişen pek bir şey olmadı. Biz binalarımızı yeni teknoloji ile yapalım ama kentsel dokumuzu da bir anlamda değiştirelim. Özellikle de İlkadım için" diye konuştu. 


BÜYÜK PROJEKSİYONLARA İHTİYAÇ VAR


Bunun için büyük planlamalara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sağlam, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait okullar bölgesinin yerinin değiştirilmesi ile ilgili projenin bu anlamda takdire değer ve önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. 


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ

 Sağlam açıklamasının devamında. "Bu anlattıklarımız, büyük projeksiyonlarla, yıllar sonrasını hesaplayarak yapılmalıdır. anlamda da. Büyükşehir Belediyesi'nin kollar bölgesi ile ilgili yaptığı çalışma çok önemlidir. 

Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? 


Büyük bir planlamayla okullar bölgesini taşımaya çalışıyor. Dönüyüm başlayıp bu bölge park alanı yapıldığında ne olacak? Ciddi anlamda bir ferahlanma yaşanacak. Samsun'a bakıyorsunuz en büyük sorun trafik ve otopark. Burası yapılırsa altını otopark olarak kullanabilirsiniz, eğimi de müsait ve Samsun'un ihtiyacını karşılar" ifadelerine yer verdi. 


ÇOK BÜYÜK BİR YEŞİL ALANIMIZ OLACAK


 Bu proje ile Samsun'un çok büyük bir yeşil alana kavuşacağını söyleyen Sağlam, "Eğer proje gerçekleşirse, çok büyük bir yeşil alanımız olacak. Kent merkezinde, kullanıcının ayağının dibinde. Samsun yeşil alan anlamında fakir bir kent değil ama yeşil alanlara hep 'gidiyorsunuz'. 

Bir vasıta ile ulaşmanız lazım. En yoğun ilçemiz İlkadım ama İlkadım'ı parklara taşıyorsunuz, burası düzenlenince aileler yürüyerek gidebilecekler. Merkezde her yere yakın, her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği bir alan" dedi


Gazete Gerçek 


Geri Dön