28 / 04 / 2024

Serdivan Belediyesi tek tip projeden bedel almayacak!

Serdivan Belediyesi tek tip projeden bedel almayacak!

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar, mahalle statüsüne kavuşan 10 köyde ev yapacak vatandaşlardan, 7 farklı tip projeden birini tercih etmesi durumunda, proje ve ruhsat bedeli alınmayacağını söyledi.



Serpan Belediye Başkanı Alemdar, mahalle statüsüne kavuşan 10 köyde ev yapacak vatandaşlardan, 7 farklı tip projeden birini tercih etmesi durumunda, proje ve ruhsat bedeli alınmayacağını söyledi.Serpan Belediyesi Kasım ayı olağan meclisi, Yusuf Alemda 7 maddelik gündemle bir araya gelen Belediye Meclisi’nde Başkan Alemdar, genel seçim sonuçları ile ilgili, “1 Kasım genel seçim sonuçlarının başta Serpanımız olmak üzere ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


TEK TİP PROJESİ

Başkan Alemdar’ın konuşmasının ardından gündeme geçilerek 7 madde karara bağlandı.

İmar plan tadilat teklifleri ile ilgili maddeler komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.Gündemin diğer bir maddesi ise; Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan yerleşim alanlarında ticari amaç taşımayan yapılar için hazırlanan tip projelerin uygulanması oldu.


7 FARKLI PROJE

Madde ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Yusuf Alemdar, mahalle statüsüne kavuşan 10 köyde ev yapacak vatandaşlar için 60 m2 ile 250 m2 arasında7 farklı tip proje hazırlandığını ve vatandaşların bu projelerden birini tercih etmesi durumunda kendilerinden proje ve ruhsat bedellerinin alınmayacağını söyledi. Başkan Alemdar’ın bilgilendirme konuşmasının ardından yapılan oylamada ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.



Yeni Sakarya 


Geri Dön