06 / 05 / 2024

Serdivan Belediyesi'ne ait dini tesis alanı Müftülüğe tahsis edildi!

Serdivan Belediyesi'ne ait dini tesis alanı Müftülüğe tahsis edildi!

Serdivan Belediye Meclisi’nde mülkiyeti belediyeye ait dini tesis alanının Müftülüğe tahsis edilmesi kabul edildi. Mart ayı olağan toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleşti.



Serpan Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleşti. 7 maddenin karara bağlandığı gündemin ilk maddesinde, Süleyman Binek Caddesi üzerinde yer alan konut alanının, 5 binlik planlara uygun olarak dini tesis alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONU

İmar tadilat tekliflerini içeren 2, 3 ve 4. Maddeler de yine oy birliği ile değerlendirilmesi için imar komisyonuna havale edildi. Gündemin 5. Maddesi’nde ise Arabacıalanı Mahallesi’nde, mülkiyeti Serpan Belediyesi’ne ait dini tesis alanının, Serpan İlçe Müftülüğüne tahsisi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda dini tesis alanının Serpan İlçe Müftülüğü’ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

KÖY KONAĞI

Gündemin son maddesinde ise mülkiyeti Serpan Belediyesi’ne devredilen köy konağındaki 40 metrekarelik alanın muhtarlık hizmetlerinde kullanılması için Kızılcıklı Mahalle Muhtarlığı’na tahsisi görüşüldü ve karara bağlandı. Oy birliği ile kabul edilerek karara bağlanan madde öncesi meclis üyelerini bilgilendiren Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; çözüm ortağı ve ilk müracaat noktası olan muhtarlıklara daha modern ve sağlıklı ortamlarda vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmeleri için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.


Yeni Haber 


Geri Dön