19 / 05 / 2024

Şeref Gönenli: Depremlerden gereken dersler alınmadı!

Şeref Gönenli: Depremlerden gereken dersler alınmadı!

Gölcük Depremi'nin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Gönenli, yaşanan acılardan gereken derslerin alınmadığını söyledi. Gönenli "Yaşanan acılardan ders almıyoruz. Bugün gelinen süreçte hala yapı denetimlerinin gereği gibi olmadığını görüyoruz." dedi.



Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Şeref Gönenli, üzerinden tam 15 yıl geçen 17 Ağustos Depremi nedeniyle bir açıklamada bulundu. 17 Ağustos 1999 yılında bir felaket yaşandığına dikkat çeken Gönenli. 

"Depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha hüzünle yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah böyle bir felaketle bir daha karşılaşmayız. Her yıl bu felaketi hatırlamak, sosyal medyada üzüntüyü belirten paylaşımlar yapmak ve profillerimizi karartmanın çözüm olmadığı aşikardır- dedi. 


GÖREV HERKESİN

 Gönenli şöyle devanı etti: "Yaşanan acılardan ders almıyoruz. Bugün gelinen süreçte hala yapı denetimlerinin gereği gibi olmadığını üzülerek görüyoruz. Denetimler, kayıt ve belge üzerinde kalmakta. Kentsel dönüşüm projeleri ise 'rantsal dönüşüm' kapısı haline geldi. Bu konuda yapılan eleştiri ve öneriler muhalefet yapma suçlamasıyla karşılaşmaktadır. Bu konuda sadece siyasilere değil, sivil toplum örgütlerine, eğitimcilere ve vatandaşlarımıza da görev düşüyor.

 

DOĞRUNUN YANINDAYIZ 

Denetimlerin gereği gibi yapılması için BBP II Başkanı Şeref Gönenli, Büyük Marmara Depremi'nden sonra gereken önlemlerin alınmadığını söyledi. 

toplumsal bilincin gelişmesine ihtiyacımız var. Yapılan her eleştiri siyaset yapmakla suçlanmamalı. Daha hafı/alanmı/da taze olan Soma faciasında yetkili ve sorumlu kişiler istifa etmemişlerdir. 

İktidar partisini ve Soma faciasında sorumlu ve yetkili olanlan. 

öncelikle kendi başarısızlıklarının bedelini ve hesabını ödemeye davet ediyoruz. Biz her zamanki gibi doğru ve yanlış gördüklerimizi anlatmaktan kaçınmayacağız. 

Doğru kimden gelirse destek oluruz. yanlış kimden gelirse tüm varlığımızla karşı dururuz. 


BORCUNU ÖDEMEDİ

 Ayıca geçtiğimiz hafta suç duyurusundan sonra yaptığımız açıklamada. Alpcren Ocakları haşkanı olduğunu iddia eden kişinin AKP üyesi olmasına ve ona rozet takılması tiyatrosunun sahneye konulmasında AKP II Başkanı Mahmut Civclek'tcn özür beklediğimizi belirtmiştik. 

Özür dilemediği takdirde ise. bu tiyatroyu bizzat kendisinin yazıp yönetmeye çalıştığı sonucu çıkacağını vurgulamıştık. Aradan geçen bir haftaya rağmen Civelek özür borcunu ödemedi. Bunun yanı sıra Civclck'in. 

Kent Koııut'tan aldığı taşınmazlarla ilgili yaptığı açıklama da yeterli değildir." 


Bizim Kocaeli


Geri Dön