27 / 04 / 2024

Servet Vural: Foça'da yazlık konut almanın tam zamanı!

Servet Vural: Foça'da yazlık konut almanın tam zamanı!

Foça’da yazlık konut fiyatlarında, yaz dönemine oranla yüzde 20-25 düşüş olduğu açıklandı. Foça’da emlak komisyonculuğu ile uğraşan Servet Vural ilçede her ailenin ekonomisine ve krediye uygun yazlık konutların bulunduğunu söyledi...




Foça’da yazlık konut fiyatlarında, yaz dönemine oranla yüzde 20-25 düşüş olduğu açıklandı. Foça’da uzun yıllardır emlak komisyonculuğu ile uğraşan Servet Vural İzmir’in tatil beldelerinde olan Foça ilçesinde her ailenin ekonomisine ve krediye uygun yazlık konutların bulunduğunu söyledi. Vural: “Foça’da Yazlık ev satın almak, kış mevsiminde talebin azalmasından dolayı daha avantajlı oluyor'' dedi.


Turizm sezonunun kapalı olmasında ötürü Foça’da konut fiyatlarının düştüğünü belirten Vural,şunları söyledi: “Foça’da yazlık ev satın almayı tercih edenler içinde bulunduğumuz mevsimi değerlendirmelidir. Çünkü birçok sahil beldesinde olduğu gibi Foça’da da turizm sezonunda konut satışlarında talep artış gösteriyor. Örneğin Foça’da yaz mevsiminde 200 Bin TL’ye alıcı bulan klasik bir dairenin bugünlerde 150 Bin TL’ye alıcı bulamıyor. Yazlık konut sahipleri ‘bu sezonu da geçirelim öyle satarız ‘ düşüncesiyle hareket ettiği için evlerini daha çok kış mevsiminde satılığa çıkarıyor. Bu nedenle de kış mevsiminde ilçemizde ki konutlar hem ucuzluyor, hem de seçenekler çoğalıyor.”


BAĞARASI ALTERNATİFİ


Özellikle müstakil ev sahibi olmak isteyenler için Foça’ya 10 kilometre uzaklıkta olan Bağarası beldesinde de uygun arsa ve konut seçenekleri olduğunu anlatan Vural,“Bağarası yöremizin yükselen yıldızı konumundadır. Köy havasında, doğa ile iç içe yaşmak isteyenler için tam biçilmiş kaftandır. Burada uygun fiyatlarda bulunan imara açık arsalarda insanlar hayal ettikleri evi inşa edebiliyor.Bağarası’nda yeni üretilen arsalar 550-600 metrekare civarında yüzde 15- yüzde 30 imarlı bahçeli dubleks ev hayal edenler için çok uygun . Yöremizde yazlık ev denilince elbet akla ilk gelen Foça oluyor ama özellikle belediye otobüsleri hizmete girdikten sonra Foça ile Bağarası arasında ulaşım sorunu kalmadı. Artık yaz kış Foça’da oturanlar bile Bağarasında ikamet etmeyi tercih ediyor” diyerek, Bağarası beldesinde konut sahibi olmanın ileriye dönük iyi bir yatırım olduğu söyledi.


Aydın Hedef


Geri Dön