28 / 04 / 2024

Alper Altınok: Konut almanın tam zamanı!

Alper Altınok: Konut almanın tam zamanı!

Gerek dövizdeki artış gerekse seçimlerin döneminin getirmiş olduğu güvensizlik ortamı gayrimenkul fiyatlarını yüzde 30 oranında artıracak. Altınok Yapı Genel Müdürü Alper Altınok konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.



Gerek dövizdeki artış gerekse seçimlerin döneminin getirmiş olduğu güvensizlik ortamı gayrimenkul fiyatlarını yüzde 30 oranında artıracak. Uzmanlar, inşaat firmalarının şimdilik dolardaki artışı fiyatlarına yansıtmadıklarını belirtirken, yılbaşından itibaren ister istemez bu artış ev fiyatlarına yansıyacak. Artış oranının ise yüzde 30 olacağını tahmin ediliyor. Konutunu şimdi alan 3 ayda yüzde 30 kar sağlayacak.


Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Altınok Yapı Genel Müdürü Alper Altınok konut piyasasının sakin bir dönem geçirdiğini ve dolardaki artışın henüz konut fiyatlarına yansımadığı için konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi. 


Alper Altınok konut piyasasıyla İlgi olarak şunları söyledi; Dolardaki Bu Artış Konut Fiyatlarına Yansıyacaktır Son aylarda konut piyasası oldukça sakin bir dönem geçirdi. Bu yüzden dolardaki yaklaşık yüzde 30'luk artış fiyatlara yansıtılmış durumda değil, 1 Kasım seçimlerinden sonra ne olursa olsun dolardaki bu artış konut fiyatlarına yansıyacaktır. Seçim sonucunda sandıktan istikrar çıkması durumunda piyasalarda ki canlanma konut satışlarının katlanarak artmasına neden olacaktır.

 

Yatırımcı İçin Şu Anda En İyi Yatırım Aracı Konut 


Konut, bugüne kadar kaybettirmeyen ve aksine katlayarak kazandıran güvenilir bir yatırım aracı olma özelliğini korumaktadır. Dolar vc altın fiyatları yeterince yükselip değerini bulmuş durumda ve büyük bir değişiklik öngörülmüyor. O nedenle yatırımcı için şu anda en iyi yatırım aracı konut. Çanakkale'mizin gelişmekte olması ve ilginin her geçen gün artması ile birlikte yatırımcılann bir kısmı şimdiden konuta yönelmiş durumda. Yatırımcılara benim tavsiyem, güvenilir firmaların projelerine temel aşamasında girmeleridir, çok daha karlı çıkacaklardır. 


Çanakkale Değişim


Geri Dön