29 / 04 / 2024

Setur'a The Stevie Awards'tan ödül!

Setur'a The Stevie Awards'tan ödül!

Setur, görme engelli misafirleri için tasarladığı engelsiz.setur.com.tr web sitesi ile iş dünyasındaki üstün performansları onurlandıran ve uluslararası üne sahip ödül programı “The Stevie Awards” ta Gümüş Madalya’ya layık görüldü.



Setur, görme engelli misafirleri için tasarladığı engelsiz.setur.com.tr web sitesi ile iş dünyasındaki üstün performansları onurlandıran ve uluslararası üne sahip ödül programı “The Stevie Awards” ta Gümüş Madalya’ya layık görüldü. 

Ayrıcalıklı tatilin adresi Setur, turizm sektöründe bir ilki gerçekleştirerek görme engelli misafirlerinin tatillerini kendilerinin seçebilmesi için tasarladığı engelsiz.setur.com.tr ile dünyanın en kapsamlı ve beğenilen ödül programlarından “The Stevie Awards”ta, “Yılın İş Geliştirme Başarısı – Medya&Etkinlik, Seyahat ve Servis Endüstrisi” kategorisinde Gümüş Madalya alarak kalitesini bir kez daha tescilledi. Ödüller, 27 Şubat tarihinde Las Vegas’ta düzenlenen gala yemeğinde sahiplerini buldu.

Görme engelliler adına farkındalık yaratmayı hedefleyerek engelsiz.setur.com.tr’yi oluşturduklarını ve sitenin görme engelliler için şimdiye kadar yapılmış en kullanışlı web sitelerinden biri olduğunu belirten Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen SÖZER, “Oluşturduğumuz web sitesinin birçok şirkete örnek olacağını düşünüyor ve görme engellilerin hayatın içerisinde daha çok yer alabilecekleri projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan ve farklı sektörlerden 3.300’ü aşkın kuruluşun başvurduğu “The Stevie Awards”ta birçok global markayı geride bırakarak Gümüş Madalya’ya layık görülmek bizi çok gururlandırdı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


ENGELSİZ.SETUR.COM.TR


Setur, turizm alanında, Türkiye’de yaşayan 200.000’den fazla görme engellinin erişebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği engelli dostu web sitesi engelsiz.setur.com.tr’yi Nisan 2014’te kullanıma açtı. Mobil uyumlu engelsiz.setur.com.tr, görme engelliler için içerik ve kullanım kolaylığı sunuyor. Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu (Screen Reader) yardımı ile dinleyebilirken tek bir tuşa (Tab tuşuna) basarak içerikler arasında geçiş sağlayabiliyorlar. engelsiz.setur.com.tr’ye setur.com.tr adresinden de, tab ve enter tuşlarını kullanarak geçiş yapabiliyorlar.


Web sitesinin yapılış aşamasında Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı ile Alternatif Yaşam Derneği gibi eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıldı. Geliştirilme sürecinde görme engellilerin de bizzat rol aldığı ve toplamda 600’e yakın tesise ait binlerce görselin betimlendiği site, görme engellilerin ilk kez tesisleri hayal edebilmesine olanak sağlıyor.


Geri Dön