27 / 04 / 2024

Seyhan'da Yükseliş Koleji'nin usulsüz tadilat çalışmaları sürüyor!

Seyhan'da Yükseliş Koleji'nin usulsüz tadilat çalışmaları sürüyor!

Ziyapaşa Mahallesi'ndeki yol gaspına göz yuman Seyhan Belediyesi, Yükseliş Koleji'nin yaptığı tadilat çalışmalarını da izlemekle yetiniyor.



Adana'nın kanayan imar yaralarından Ziyapaşa Mahallesi Baraj Caddesi üzerindeki 14 bin 690 metrekarelik alanda yasa tanımazlığın arkası kesilmiyor.İmarda kamuya ait olan yolu işgal eden Yükseliş Koleji, şimdi de tadilat çalışmasına başladı. Bir bina yıkıldı, iki işyeri de birleştirilerek okula dahil edildi. Bunlara anında müdahale etmesi gereken Seyhan Belediyesi ise sadece seyretti. Kamuoyu, Seyhan Belediyesi'nin 2 soruya yanıt vermesini bekliyor. 1-Tadilat ruhsatı verildiyse bu neye dayanarak verildi? 2- Verilmediyse tadilat çalışmalarına neden müdahale edilmedi? 


KANAYAN YARA 

SABAH Güney'in Adana'nın göbeğinde yaşanan imar sorununun çözüme kavuşturulması ve kamuya ait üç ayrı yolun gaspına son verilmesi için ısrarla üzerinde durduğu imar meselesine, ilk neşter 1999 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından vuruldu. Seyhan Belediye Encümeni, o tarihte yaptığı düzenlemeyle Ziyapaşa Mahallesi'ne bir çocuk parkı kazandırırken, 2 bin 843 metrekarelik alanı konut yapımı için ayırdı. Ayrıca bölgede, 6 bin 647 metrekarelik alan ise temel eğitim tesisi olarak belirlendi. 


BASİRETSİZ YÖNETİMLER 

Tapu kayıtlarına göre verasette iştirak halinde mülkiyet sorunu yaşanan bölgede inşaat yapılması yasalara aykırı olmasına rağmen, zamanla derme çatma tek katlı binaların yükseldiği görüldü. Bunlara ek olarak bir de özel eğitim tesisi yapıldı. Dershane olarak faaliyet gösteren bu yer dershanelerin kapatılmasından sonra özel okul statüsüne büründü. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının sorunu çözmeye cesaret edemediği yerdeki yaşanan gelişmeleri izleyenler kervanına Seyhan Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar da katıldı. 


SEYHAN SEYREDİYOR 

Gündeme taşıdığımız haberlerle sorunlu bölgeyi mercek altına alması gereken Seyhan Belediyesi, meseleyi çözmek yerine yeni bir hukuksuzluğun yaşanmasına onay verdi. Derme çatma binalarda tadilat yaparak hizmet vermeye hazırlanan Özel Yükseliş Koleji, yasaları hiçe sayarak büyümeyi ve genişlemeyi sürdürdü. Çay ocağı olarak kullanılan bir binayı birkaç saat içinde yerle bir eden okul yönetimi, cadde üzerindeki iki iş yerini de birleştirerek okula dahil etti. Özel Yükseliş Koleji, ruhsatı ve imarı olmayan yerde büyümeyi sürdürürken, Seyhan Belediyesi sadece seyretti.


Sabah Güney



Geri Dön