21 / 05 / 2024

Seyrantepe'ye FIFA övgüsü

Seyrantepe'ye FIFA övgüsü

Işın Çelebi, UEFA ve FIFA uzmanlarının Seyrantepe stadı için uluslararası standartlar düzeyinde çok başarılı olduğunu söylediklerini belirtti



Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, UEFA ve FIFA uzmanlarının Seyrantepe stadını incelediğini belirterek, "Bu projenin uluslararası standartlar düzeyinde çok başarılı olduğunu söylediler.

Teknoloji düzeyi çok yüksek bir proje.
UEFA ve FIFA kriterleri için dünyada örnek gösterilebilecek bir proje" dedi. İnşaatın yeniden başlamasıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelebi, stat tamamlanana kadar Galatasaray'ın maçlarını Ali Sami Yen'de oynayacağını, Seyrantepe'nin 29 Ekim 2010 tarihine yetiştirileceğini açıkladı.

Stadın çatısı açılıp-kapanabilecek
Çelebi, stadın gecikmesi halinde her gün için, sözleşme bedelinin on binde 5'i kadar gecikme cezası kesileceğini söyledi. Çelebi, stadın çatısının açılır-kapanır sisteme ayarlanabilecek şekilde yapılacağını, ancak bu sistemin uygulanıp uygulanmayacağına 1-2 ay içinde karar verileceğini söyledi.
Stadın yapımını üstlenen Varyap-Uzunlar ortaklığından Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, bağlantı yolları yapılmadan stadın kullanılmasının mümkün olmayacağını belirterek, "Atatürk Olimpiyat Stadı'na gitmeye çalışan insanların görüntüsü hâlâ aklımızda" dedi.
Metronun yıl sonunda bitirileceğini belirten Işın Çelebi ise, "Stat karayoluyla Cendere Yolu'na bağlanacak. Cendere'nin planları iki yıl sürdü. İhale açılacak seviye geldi. Ancak yapımı bir yılda biter mi, belli değil. Her şey dört dörtlük olmayabiliyor" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Seyrantepe'de inşaat yeniden başladı gecikmeye günde 90 bin lira ceza var

Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eren Talu-Alke ortaklığından geri alarak ihale ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi'nin inşaatına başladı.

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, inşaata yarım kalmış bir işi teslim almanın zorluklarıyla başladıklarını belirterek, stadı sözleşmeye uygun olarak 360 gün içinde tamamlayacaklarını ve 29 Eylül 2010'da teslim edeceklerini söyledi. Varyap-Uzunlar ortaklığı projeyi söz verdikleri tarihte teslim edemezse, günde ihale bedelinin on binde 5'i kadar para cezası ödeyecek. Bu da, ortak girişimin 179 milyon 661 bin 553 lira olan ihale bedeli üzerinden günlük 89 bin 830 liralık bir ceza ödenmesi anlamına geliyor.
İnşaat 24 saat izlenecek
Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, stadın yapımının yakından izlenmesi için inşaat alanına 4 kamera yerleştirdiklerini belirterek, bu kameralar aracılığıyla inşaatın internet üzerinden 24 saat takip edilebileceğini aktardı.  TOKİ  tarafından kendilerine yer teslimi yapıldıktan sonra inşaat için ön çalışmalar yürüttüklerini ve taşeronlarla anlaşmalar yaptıklarını kaydeden Varlıbaş, "Önceki hafta inşaata fiilen başlandı. Yaptığımız incelemeler sonucunda 360 günde bu inşaatı yapabileceğimizi gördük. Şimdi daha sıkı çalışacağız. Projeyi hızlandırmak için üç yeni vinç ilave ettik. Stadı mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi de, Türk Telekom Arena'nın uluslararası standartlar düzeyinde başarılı bir proje olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde UEFA ve FIFA'dan yetkililer projeyi yerinde tetkik etti. Sadece Galatasaray için değil, uluslararası müsabakalarda kullanılabilmesi açısından burası örnek bir proje olacak. Ancak sadece tesisin bitmesi kadar, ulaşım altyapısının da tamamlanması önemli. Bu sürede metro bağlantısının bitmesi planlanıyor. Bağlantılar Karayolları'nın, kamulaştırmalar ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda. İlgili yatırımlar 150 milyon TL'lik değerle Karayolları'nın bütçesine alınmış durumda."

Çatı 2011'de yapılacak

SÜLEYMAN Varlıbaş, stadın çatısı ile ilgili de, projenin orijinalinde olduğu gibi açılır-kapanır yapılması halinde projenin süresinin uzayacağını dile getirdi. Süre kaybını önlemek için çatının modele uygun yapılacağını fakat yerleştirmenin 2011 yılında yapılacağını kaydetti.
Hürriyet

'360 gün garantisi' veren Varyap-Uzunlar, inşaatı 7/24 canlı izletecek

Seyrantepe Projesi inşaatına başlayan Varyap-Uzunlar ortaklığı, stadı 29 Ekim 2010'a kadar bitirecek. Stadın inşaatı internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı olarak izlenebilecek. Şimdi herkes stada giden yolların yapımını bekliyor

Galatasaray'ın ihalesi beş kez iptal edilen ancak sonunda Varyap-Uzunlar ortaklığı tarafından alınan Seyrantepe Spor Kompleksi Projesi, 29 Ekim 2010'da bitecek. Varyap-Uzunlar'ın 360 günde bitirme garantisi verdiği stadın inşaatı da internet sitesinden 7 gün 24 saat izlenebilecek.
İnşaatın yeniden başlamasıyla ilgili Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'da düzenlenen toplantıya, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir ve Galatasaray Kulübü'nün projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi katıldı.
Toplantıya katılan tüm yöneticiler stadın, geçici ön kabullerin tamamlanmasıyla 29 Ekim 2010 tarihine yetiştirileceğini açıkladı.

`Adliye üç kat büyük'
Toplantıda konuşan Varyap Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir stat üç yıldan önce yapılmıyor. TOKİ'nin 1 yıl süre koyması, bizim biraz daha fazla çalışmamıza neden oldu. Ancak yaptığımız incelemede 1 yıl içinde bu stadın tamamlanabileceğini gördük" dedi.
Varlıbaş, şu anda Türkiye'nin Türk Telekom Arena'nın üç kat büyüğü olan Çağlayan'daki Adliye Sarayı'nı yapmakta olduklarını belirterek, "Bu projeyi de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine 2010 yılı içinde teslim edeceğiz" diye konuştu.
Süleyman Varlıbaş, Seyrantepe Projesi için başlayan inşaat çalışmalarının `seyrantepekompleksi.com' internet sitesinden inşaat içine konulacak kameralarla dünyanın her yerinden izlenebileceğini dile getirdi. Öte yandan, inşaatın durması nedeniyle çalışmalarda kullanılan demirlerin az miktarda oksitlendiğini kaydeden Varlıbaş, bunun için de İTÜ'den gerekli raporu aldıklarını ve temizleme çalışmasıyla bu sıkıntının aşıldığını belirtti.

`Ulaşım gecikebilir'
Galatasaray Kulübü'nün projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi de Seyrantepe Projesi'ni UEFA ve FIFA'nın çok başarılı bulduğunu vurguladı. Çelebi, "Seyrantepe UEFA ve FIFA kriterleri için dünyada örnek gösterilebilecek bir proje" şeklinde konuştu.
Çelebi, ulaşım altyapısının bu projeyi destekleyecek bir şekilde bitmesinin, stadın bitirilmesi kadar önem taşıdığını anlatarak, "Metronun bu sene sonunda bitirilmesi, kara yolu bağlantılarının zamanında tamamlanması gerekiyor. Ancak bağlantı yolları çok zorlu ve karmaşık bir iş. İhale açılmak üzere, ancak yapımı 1 yılda bitebilir mi, belli değil. Ben büyük projelerde çalıştım. Her şey dört dörtlük olmayabiliyor. Zamanla bunlar da tamamlanır. Biraz hoşgörü bekliyorum" dedi.

Açılır tavan kesinleşmedi
Galatasaray'ın maçlarını stat tamamlanana kadar Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacağını anlatan Çelebi, stadın çatısının açılır-kapanır sisteme ayarlanabilecek şekilde yapılacağını, ancak bu sistemin uygulanıp uygulanmayacağına 1-2 ayda karar verileceğini söyledi.

10 asansör olacak
Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinde Varyap-Uzunlar ortaklığı, 179 milyon 661 bin liralık  teklif vermişti. Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 47 bin 972 seyirci koltuğu, 2 bin 583 VIP seyirci koltuğu, 97 basın koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 150 loca bulunacak.
Altı yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede 3000'i kapalı 4 bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra iki de spor salonu olacak.

Uzunlar: Yol yapılmadan kullanılamaz
Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun inşaatın başladığını ve çalışan 300'ü aşkın personelin yakın zamanda 1400 kişiye ulaşacağını dile getirdi. Bu stadın kullanımının yol yapılmadan olmayacağını anlatan Uzun, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yakın zamanda meydana gelen insanların stada ulaşım zorlukları yaşanmasın. Seyirciler konforlu bir şekilde stada gelsin istiyoruz" dedi.
Projenin `Türk Devleti ve Türk sporunun bir projesi' olduğunu anlatan TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir ise stadın Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümünün kutlanacağı 29 Ekim 2010'da açılmasını planladıklarını ifade etti. Stadın 52 bin seyirci kapasitesine sahip olduğunu hatırlatan Özdemir, "Stat en ileri inşaat teknolojisiyle yapılacak ve her dönemde konserden fuara kadar bir çok amaçla kullanılacak. Bu proje Türk spor camiasının bir projesidir" şeklinde konuştu.
Radikal

Aslantepe bu kez kesin bitecek  
 
İhalenin dört kez iptal edilmesi sebebiyle bir süre duraklayan, ancak geçen eylülde yapılan ihaleyle inşaat çalışmalarına tekrar başlanan Aslantepe Stadı'nın gelecek sezona yetiştirilmesi planlanıyor. 
  
Stadın, sözleşme tarihinden itibaren 360 gün sonra, 29 Eylül 2010'da teslim edileceği, inşaatın bitiminin ardından geçici ön kabullerin tamamlanmasıyla 29 Ekim'de hizmete gireceği açıklandı. İnşaatta gecikme olması halinde yüklenici firmalar, her gün için maliyetin on binde beşi kadar ceza ödeyecek. Bu, yaklaşık 90 bin liraya denk geliyor.

TOKİ tarafından geçen eylülde gerçekleştirilen Aslantepe Stadı ikmal ihalesini 179 milyon 661,5 bin lira teklifle Varyap-Uzunlar iş ortaklığı kazanmıştı. Yüzde 24'ü tamamlanan stat, önceki yatırımla birlikte TOKİ'ye anahtar teslimi 260 milyon liraya mal olacak. İnşaatın yeniden başlamasıyla ilgili olarak, TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, Galatasaray projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, inşaat alanında toplantı düzenledi. Süleyman Varlıbaş, projeyi devraldıktan sonra kolları sıvadıklarını, ancak yarım bırakılmış inşaat olması sebebiyle zorluklar yaşadıklarını söyledi. İşin prosedürüne, teknik şartnamesine sadık kalıp, en iyi ve en kaliteli şekilde stadı yapacaklarını kaydeden Süleyman Varlıbaş, "TOKİ'nin 1 yıl süre koyması, bizim biraz daha fazla çalışmamıza sebep olmuştur. Ancak yaptığımız incelemede bir yıl içinde bu stadın tamamlanabileceğini gördük." dedi. Yüklenici firmalar inşaatı devraldıktan sonra şantiyeyi çalışır hale getirdi. İç yollar düzenlendi, çevre temizliği ile iş ve işçi güvenliğine yönelik önlemler alındı. Mevcut vinç sayısının işin yetişmesinde sorun olacağı göz önüne alınarak üç vincin daha montajına başlandı. Tribün ekipmanları ve çatı yapımı için taşeronlar seçildi ve sözleşmeler yapıldı. 314'e ulaşan personel sayısının 1.400'e kadar çıkarılması planlanıyor. İnşaatta yürütülen çalışmaları günün 24 saati seyrantepekompleksi.com internet sitesinden takip etmek mümkün. 52 bin kişilik stat, en ileri inşaat teknolojisiyle inşa edilecek. Her dönemde konserden fuara kadar birçok amaçla kullanılacak. Çok amaçlı olarak hayata geçirilen statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu olacak.

STAT, UEFA VE FIFA STANDARTLARINDA OLACAK

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, projenin 2010'un son çeyreğinde bitirileceği inancını dile getirdi. Geçen perşembe UEFA ve FIFA'dan uzmanların İstanbul'a geldiğini ifade eden Çelebi, "Bu projenin uluslararası standartlar düzeyinde çok başarılı olduğunu söylediler. Teknoloji düzeyi çok yüksek bir proje." dedi. Çelebi'nin dikkat çektiği bir diğer konu da ulaşım altyapısının projeyi destekleyecek bir şekilde bitirilmesi. Metronun bu yıl sonunda bitirilmesi, karayolu bağlantılarının zamanında tamamlanması gerekiyor. Bağlantı yollarının inşası programa alındı, yakında ihaleye çıkılacak. Çelebi, Galatasaray'ın maçlarını stat tamamlanana kadar Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacağını, stadın çatısının açılır-kapanır sisteme ayarlanabilecek şekilde yapılacağını, ancak bu sistemin uygulanıp uygulanmayacağına 1-2 ayda karar verileceğini söyledi. TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, stadın Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 29 Ekim 2010 tarihinde açılmasını planladıklarını söyledi. Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun ise stadın kullanımının yol yapılmadan gerçekleşmeyeceğine işaret ederek, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda meydana gelen insanların stada ulaşım zorlukları yaşanmasın." dedi.
Zaman

Seyrantepe eylülde hazır inanmayan canlı izlesin!
  
Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından üstlenilen Seyrantepe Spor Kompleksi'nde inşaat başladı. Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, stadın en geç Eylül 2010'da biteceğini, inşaatın online seyrantepesporkompleksi.com adlı siteden 7 gün 24 saat canlı olarak izlenebileceğini açıkladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 10 Eylül'de gerçekleştirilen ihale soncunda, yapımı Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi'ne kalan Seyrantepe Spor Kompleksi'nde inşaat başladı. Stadın tamamlanmasına ilişkin, kafalardaki soru işaretlerini gidermek için basınla bir araya gelen Varyap - Uzunlar Ortak Girişimi, stadyumun en geç, sözleşme tarihinden 360 gün sonra, 29 Eylül 2010 tarihinde hazır olacağını açıkladı. Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, yapımını üstlendikleri Seyrantepe Spor Kompleksi'nin inşaatı için yer teslimi yapılır yapılmaz ön çalışmalara başladıklarını, önceki hafta da inşaatın fiili olarak başladığını söyledi. Stadı mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istediklerini ifade eden Varlıbaş, 'Bugüne kadar tüm projelerimizi zamanında teslim etmeye odaklandık, Seyrantepe Projesi'nin yapımında da aynı hassasiyeti göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Seyrantepe Stadı zamanında, hatta mümkün olursa zamanından da önce bitirilerek Türk spor camiasına teslim edilecek' dedi. Dünyada böyle bir spor kompleksinin tamamlanmasının en az 3 yıl aldığını söyleyen Varlıbaş, 'Biz ihalenin ardından yaptığımız incelemeler sonucunda 360 günde bu inşaatı yapabileceğimizi gördük. Şimdi daha da sıkı çalışacağız' diye konuştu.
Stadın yapımının kamuoyu tarafından yakından takip edilmesi nedeniyle inşaat alanına kamera sistemi kurduklarını açıklayan Varlıbaş, bu kameralar aracılığıyla inşaat aşamalarının internet üzerinden izlenebileceğini belirtti. Varlıbaş, inşaatın farklı alanlarına yerleştirilen kameralarla dileyen herkesin, dünyanın her yerinden, 7 gün 24 saat www.seyrantepesporkompleksi.com sitesinden inşaatı gelişim aşamalarını ve yapılan çalışmaları takip edebileceğini ifade etti.

1.400 kişiye istihdam
UZUNLAR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun da projenin şartnamesinin hazırlanması ve ardından ihalesinin gerçekleştirilmesinin bir hafta gibi çok kısa sürede tamamlandığını ve hemen işe koyulduklarını belirterek, 'Şu anda burada 300'ün üzerinde işçi çalışıyor. Kademeli olarak bu sayı 1400'e çıkacak. Bir anlamda küçük bir kasaba gibi bir yaşam olacak burada' dedi. Numan Uzun, Uzunlar olarak şimdiye kadar İSKİ ve İGDAŞ'a altyapı ve  Kiptaş  ile TOKİ'ye konut projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Trabzonlu olarak mutluyum
SÜLEYMAN Varlıbaş, inşaatı hızlandırmak için ilave üç yeni vinç adlılarını belirterek, 'Biri tamamlandı, diğer ikisinin montajı sürüyor' dedi. Varlıbaş bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu biri olarak eski kulübü Galatasaray'ın önemli bir eksiğini giderecek bu stadyumu yapmaktan da ayrıca büyük mutluluk duyacağını kaydetti.

On binde beş gibi bir cezai yükümlülük
SEYRANTEPE İhalesi, bundan önce 'Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı' yöntemi İle Dhabi Eren Talu Alke İnşaat'a kalmış ancak, sözleşme şartlarına göre hareket edilmediğinden sözleşme feshedilmişti. Fesih sonrası TOKİ, stat için 2 ihale daha düzenledi. Uygun teklifler verilemediği için TOKİ, kompleksi öz kaynakları ile gerçekleştirme kararı aldı. İnşaat ihalesi ise 179 milyon 661 bin lira bedel ile Varyap Uzunlar Ortak Girişimi'ne kaldı. TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, şartnamede gecikme tazminatı müeyyidesi olmadığını, ancak yükleniciler tarafından bir gecikme olursa on binde beş cezai yükümlülük olduğunu ekledi.

2.583 VIP koltuğu var 4.500 araç girebilecek
TÜRKİYE'nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 47 bin 972 seyirci koltuğu, 2 bin 583 VIP seyirci koltuğu, 97 basın koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 150 loca bulunacak. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede 3000'i kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Çok amaçlı olarak hayata geçirilen statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu bulunacak.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Cimbom'un stadı 29 Ekim'de bitecek, inşaat naklen izlenecek

Seyrantepe Stadı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87'nci yıldönümü olan 29 Ekim 2010'da açılacak. İnşaat, 7 gün 24 saat internetten izlenebilecek

Galatasaray'ın, bir süre duraklayan ancak yeni yapılan ihaleyle inşaat çalışmalarına yeniden başlanan Seyrantepe'deki stat projesinin 29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanacağı açıklandı. İnşaatın yeniden başlaması ile ilgili olarak Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'da düzenlenen toplantıya, VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir ve Galatasaray Kulübü'nün projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi katıldı. Stadın, sözleşme tarihinden itibaren 360 gün sonra, 29 Eylül 2010'da teslim edileceği, inşaatın bitiminin ardından geçici ön kabullerin tamamlanmasıyla stadın Cumhuriyet'in 87. yıldönümü olan 29 Ekim 2010 tarihine yetiştirileceği açıklandı.

İNŞAAT İNTERNETTEN İZLENECEK

VARYAP-Uzunlar ortaklığı adına açıklama yapan Varlıbaş, Türk sporunun en prestijli projesi olarak gördükleri projeyi devraldıktan sonra kolları sıvadıklarını, ancak yarım bırakılmış inşaat olması nedeniyle zorluklar yaşadıklarını söyledi. Stadı işin prosedürüne, teknik şartnamesine sadık kalıp, en iyi ve en kaliteli şekilde yapacaklarını kaydeden Varlıbaş `seyrantepekompleksi.com' internet sitesinden inşaatın 7 gün 24 saat izlenebileceğini söyledi. Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun da inşaatın başladığını ve şu an çalışan 300'ü aşkın personelin yakın zamanda 1.400 kişiye kadar ulaşacağını dile getirdi. TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir ise "Stat en ileri inşaat teknolojisiyle yapılacak ve her dönemde konserden fuara kadar birçok amaçla kullanılacaktır. Bu proje devletimizin, dolayısıyla Türk spor camiasının bir projesidir" dedi.
Star


Geri Dön